Affaldsindsamling og indvielse af wood sculpture søndag 6. April
”Søndag den 6. april samledes 21 deltagere for at følge Danmarks Naturfredningsforenings opfordring til affaldsindsamling.
Det blev en dejlig tur i det skønneste forårsvejr, med gribetænger og affaldssække.
Alle deltagerne vendte tilbage og meldte, at der (heldigvis) ikke ligger så meget affald som tidligere” fortæller Stella Josupeit, Skodsbøl Landsbylaug.
Dagens højdepunkt – indvielse af Wood Sculpturen Cairn
”Som det sig hør og bør skete indvielse med både tale og klipning af det berømte røde bånd:
På vegne af Skodsbøl Landsbylaug vil jeg gerne byde velkommen til indvielsen af vores wood sculpture, som vi modtog sidste år.
Camilla Pantel har lagt mange timers arbejde i at skrive ansøgninger for at vi har kunnet få en skulptur og tredje gang lykkedes det!
Camilla har også lagt mange kræfter i at få tilladelse til at vi kunne opstille skulpturen her i ”city-krydset” og vi vil gerne sige mange tak til Camilla for alt hendes arbejde.
Kunstneren bag vores skulptur kommer fra Litauen og hedder Kamilė Krasauskaitė.
Hun er en multi-kunstner og kurator med base i Vilnius, Paris og Bruxelles. Hun arbejder med forskellige formater, fra installationer og skulpturer til grafik, publikationer og sociale arrangementer.
Kamilė er interesseret i at bevare gammelt kunsthåndværk og oprindelige kulturers tro og praksis. Hun er interesseret i sted og rum, og udforsker hvordan visse rum kan bringe fysiske, mystiske og moralske transformationer til individer, mennesker og ikke-mennesker.
Kamilė har givet skulpturen titlen “Cairn”.
Her kommer nogle af hendes tanker og ideer, som ligger bag skulpturen:
Den er inspireret af traditionen med varder, som placeres strategisk til at guide og markere stier.
Varden symboliserer kraft til at handle og den har referencer til græske figurer og den menneskelige krop i bevægelse. Skulpturen udforsker de to temaer for fysiske og spirituelle rejser og understreger det uudnyttede potentiale i vores kroppe.
Der er skåret forskellige beskeder ind i egetræsvarden, hvilket skaber et dynamisk “startpunkt” for udforskning. Skulpturen skal ses som en fælles markør, der fremmer en følelse af sammenhæng og dokumenterer rejserne for dem, der beskæftiger sig med den.
Udskæringerne forestiller mænd i bevægelse.
Udskæringen på toppen af den større struktur indgår i en dyb tradition i litauisk folklore samt fortællinger. I Litauen var det almindeligt at kode dybtgående budskaber og ønsker, ikke kun billedligt, men også gennem dekorative mønstre.
I bund og grund er den overordnede idé at skabe en varde som et dynamisk “udgangspunkt” i lighed med en pil, der inviterer både lokale og fremmede til aktivt at udforske fængslende landskaber. Formålet er at fremme en kollektiv følelse af forbindelse.
Hvis det bliver vedtaget som et levn eller tradition, kan det tjene som en visuel registrering af, hvor mange fra samfundet, der begiver sig ud på rejser eller engagerer sig i at markere og ønske hinanden det bedste.
Vi sluttede arrangementet med grillpølser og hygge ved vores skønne klubhus”, slutter Stella.
Pia Koch Johannsen
© 2025 Broager – Designet af Aveo web&marketing
Affaldsindsamling og indvielse af wood sculpture søndag 6. April