Broager.dk

Spejder-jubilæum i weekenden 15.-17. september

150 spejdere fra Dybbøl division er samlet på Troldhøj i Nørreskoven i den kommende weekend den 15.-17. september – ikke mindst for at fejre 50 års jubilæum.

Derfor opfordrer Tina Ensted, gruppeleder hos Broager Pigespejder, da også tidligere og nuværende spejdere, ledere og andre med tilknytning til Dybbøl Division, Det Danske spejderkorps, til at møde op på søndag til 50 års jubilæumskaffe kl. 9:00-11:00 på Troldhøj (Troldhøjvej1, 6430 Nordborg). Alle er velkomne.

Der vil være mulighed for at genoplive gamle spejderminder, mødes med spejderkammerater og mindes de gode gamle dage.

Har du billeder eller effekter fra din tid i Dybbøl Division som du gerne vil vise frem, er du meget velkommen til at tage dem med til jubilæet. Vi vil gerne vide lidt om, hvor mange der kommer, så du må meget tilmelde sig på email: tilmelding50@dybboeldivision.dk, men du er velkommen uanset.

Tina Ensted giver i en pressemeddelelse indblik i den lokale spejder-historie:

Oprettelsen af Dybbøl Division skete i forbindelse med, at Det Danske Spejderkorps, som var et rent drengespejderkorps, og Det Danske Pigespejderkorps, som var et rent pigespejderkorps i 1973, valgte at samle sig til et korps.

Mange spejdergruppe valgte dengang at blive blandede grupper med både drenge og piger, mens enkelte holdt fast i at være rene drenge eller pigegrupper.

Dybbøl Division står for at planlægge en masse gode spejderaktiviteter for spejderne ude i grupperne. Hvert år afholdes der 2-3 arrangementer pr. aldersgruppe i divisionen.

Billedet er fra den seneste divisionslejr i 2021.

Disse arrangementer er gennem årene blevet planlagt og gennemført af frivillige spejderledere, der har levendegjort en masse fantasifulde ideer og lagt mange ressourcer i udførelsen af arrangementerne. Temaerne til arrangementer har været alt lige fra de nordiske guder, Asterix, Smølfer, vikinger, Robinson Crusoe, Indianere, Alice i Eventyrland, Junglebogen, Stenalderen, Baden Powells fodspor og mange andre.

Med nogle års mellemrum har der også været arrangeret fælles lejre for hele divisionen på én gang. I forbindelse med jubilæet, afholdes der endnu en fælleslejr den 15.-17. september på Troldhøj. Her mødes 150 spejdere og ledere fra divisionen for at fejre jubilæet. Temaet for lejren er Modige Spejdere og der vil være en masse aktiviteter hvor vi skal undersøge hvad det vil sige at være modig.

Det Danske Spejderkorps er opdelt i divisioner. Dybbøl Division er én af disse divisioner. Divisionen består i dag af 10 grupper fra Sønderborg og Aabenraa kommuner samt en fra Bruxelles. Der er i dag ca. 520 spejdere i divisionen fordelt på divisionens grupper. Find flere informationer om jubilæet på Divisionens hjemmeside: www.dybboeldivision.dk.

Luftfoto fra den seneste divisionlejr 2021.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing