Af Kristian Pallesen
Sønderborg Varme har sendt en pressemeddelelse til medierne for at fortælle, at 80 procent af husstandene i Nybøl og Vester Sottrup indtil videre har valgt at udskifte deres naturgas- eller oliefyr med lokal fjernvarme.
Så det er til glæde for foreløbig 665 familier i Nybøl og Vester Sottrup, at trafikanterne fra bl.a. Broagerland i nogle uger nu skal køre over Nybøl for at komme til Sønderborg. Og hjem igen!
Erik Wolff, direktør for Sønderborg Varme, er meget tilfreds.
-Tilslutningen viser, at borgerne både ønsker at bidrage til den grønne omstilling og samtidig drage fordel af vores kollektive løsning til konkurrencedygtige priser, siger Erik Wolff og fastslår, at Sønderborg Varme er blandt den billigste tredjedel af alle varmeforsyningsselskaber i Danmark. Den position er selskabet fast besluttet på at fastholde, samtidig med at de leverer høj forsyningssikkerhed og grøn fjernvarme til en stabil pris til deres forbrugere, herunder de ca. 1.100 forbrugere i Broager by.
Kobler varmen sammen
En væsentlig del af Sønderborg Varmes strategi for at sikre prisstabilitet og fleksibilitet er den løbende udvidelse af fjernvarmenettet. Udvidelsen mellem Sønderborg og Gråsten spiller her en afgørende rolle. Ved at forbinde de to netværk kan Sønderborg Varme optimere udnyttelsen af deres mange forskellige energikilder som halm, flis, solenergi, affaldsforbrænding og overskudsvarme fra industrien. Dette sikrer både lavere prisudsving og øget fleksibilitet i produktionen. Ved at have flere energikilder til rådighed, bliver Sønderborg Varme mindre sårbare over for udsving i energipriserne, og kan fastholde attraktive varmepriser for deres godt 17.600 forbrugere.
Flere får glæde af fjernvarmen
Sammenkoblingen betyder også, at flere borgere nu får mulighed for at nyde godt af fjernvarmen. Udover Nybøl og Vester Sottrup vil borgerne i Ullerup og Avnbøl også snart kunne tilslutte sig fjernvarmenettet, et projekt der allerede forelægger et projektforslag på.
– Vi regner med at vi allerede i løbet af efteråret afholder informationsmøder, hvor borgerne i de to byer kan få meget mere at vide om priser, tilslutningsmuligheder og ikke mindst tidsplaner for, hvornår fjernvarmen kommer til Ullerup og Avnbøl, siger Erik Wolff. Ønsket er at opnå samme høje opbakning i Ullerup og Avnbøl, som det er lykkedes i Nybøl og Vester Sottrup. Den lokale opbakning giver Sønderborg Varme et stærkt fundament for at fortsætte udbygningen og bidrage til en bæredygtig fremtid.
Fjernvarmen vil også i 2027 forsyne slagteriet i Blans. Det åbner desuden op for muligheden for, at landsbyen Blans og to teglværker kan blive tilsluttet fjernvarmenettet. Disse projekter er i deres indledende faser, og yderligere information vil blive delt med borgerne senere i 2025.
© 2025 Broager – Designet af Aveo web&marketing