Broager.dk

Danmarks største oldtimerløb slår rekord i år

Oldtimerløbet i Gråsten lørdag bliver en publikums-attraktion ud over det sædvanlige, lover Lions Broager-Gråsten.

I år bliver sidste års rekord slået!!

-Gamle køretøjer af næsten enhver slags er tilmeldt i et omfang, vi aldrig før har oplevet. Der er kl. 10 torsdag formiddag tilmeldt ikke færre end 1.145, som vil vise deres maskiner frem. Det er næsten 300 flere end vi før har oplevet, fortæller Lions-præsident Flemming Toft.

-Købet af startnumre viser jo, at i hvert fald oldtimer-folket har lagt coronaen bag sig. Nu håber vi, at også publikum har lyst til at møde op igen i år. Håbet er at slå rekorden på 3.800 på ringriderpladsen i Gråsten, som lørdag er omdannet til oldtimerplads. Hele overskuddet går til Lions hjælpearbejde fortrinsvis i lokalsamfundet, tilføjer Flemming Toft. Ca. 100 frivillig, og Lions medlemmer i klubberne Broager-Gråsten og Lions Als sørger for afviklingen.

Debut på oldtimersang

Oldtimerløbet i Gråsten er Danmarks største af slagsen, og efter dommer-bedømmelse af de tilmeldte kan publikum ved middagstid opleve en ny oldtimersang med virkelig knald på. Det er Mette Ingwarsen fra Gråsten, sanger gennem nu ti år, som sammen med tre veninder har fået ideen til og har skrevet sangen som en hyldest til oldtimerløbet og til Morten Latter for hans arbejde og omsorg for Gråsten by.

Kl. 12 bliver det fra scenen offentliggjort, hvem der i år skal modtage Oldtimerprisen på samlet 50.000 kr. og kl. 13 begynder optoget med de 1.145 køretøjer eller flere, som melder sig på dagen. De kører i retning mod landegrænsen og retur, og sædvanligvis står rigtig mange langs med ruten. Adskillige Harley-Davidson motorcykler indtager herefter pladsen. På hjemmesiden www.oldtimerlobet.dk er programmet udførligt omtalt.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing