Christianskirken og Als Kloster

Af Walther Jacobsen

Ældresagen fra Broager har været på tur i nærområdet, ofte glemmer man hvad der er at se i vores omegn så derfor arrangerede vi en tur til Christianskirken i Sønderborg.

Her startede vi med en meget god rundvisning af kirkegårdsleder Odin Møller som fortalte om 4 frihedskæmper fra 2. Verdenskrig ligger begravet, og mindesten for gendarmer som døde i tyske koncentrationslejre. Her på Christianskirkens Kirkegård ligger der 185 flygtninge heraf 70 børn under 18 år begravet, som kom/flygtede til Sønderborg fra Østprøjsen, Vestprøjsen, Danzig (Gdansk), Schlesien og Pommern, inden tyskernekapitulerede i 1945, samt 45 tyske soldater, alle døde/begravet i 1945 og i starten af1946.

Blandt de 45 tyske soldater er de 11 soldater, der blev skudt den 5.5.1945 for mytteri. Herefter var der rundvisning i selve kirken, hvornår den blev bygget, hvor pengene kom fra og de forskellige udvidelser der er foretaget.

Efter Rundvisning gik turen til Als Kloster, hvor der blev serveret en lækker frokost og fortalt en ”Klosterhistorie”. En dejlig dag endnu engang med Ældresagen i Broager.

Se mere ved at klikke på flg. links

Christians sogns kirkegaard: https://www.christians-sogns-kirkegaard.dk/

Kirkens historie: https://www.christianskirken.net/om-kirken/kirken/kirkens-historie

Klostertiden, Als kloster: https://www.alskloster.dk/klostertiden

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing