Flotte Lions-donationer – også til Broager

Christel Leiendecker med beviset på donationen på 50.000 kr. til Broager

Forældrerådene i fem børnehaver i Broager er blandt modtagerne af 10.000 kr. fra Lions Broager-Gråsten, som i går lørdag markerede 50-års jubilæum med en indbudt reception på Den Gamle Kro i Gråsten, hvor Broager Udviklingsforum fik 50.000 kr. til en kommende lege- og aktivitetspark.

De fem børnehaver er:

Himmelblå i Broager
Børnegården Nejs i Broager
Broager private Børnehus
Den tyske børnehave i Broager
Børnehuset Egernsund

Se den fulde liste over modtagerne af donationerne senere i artiklen. I alt uddelte Lions Broager-Gråsten en halv million kroner, heraf 350.000 kr. til lokalsamfundet, 100.000 til internationalt hjælpearbejde og 50.000 kr.  nationalt (Lions Grønlandlandsudvalg).

Medlem af bestyrelsen i Lions Broager-Gråsten, Jan Christensen, forklarede om motiverne for at yde forældrerådene i børnehaverne en håndsrækning på hver 10.000 kr.:

”Lions Broager Gråsten vil i dag gerne rette vores fokus mod en gruppe, som ofte arbejder i det skjulte, men som har en enorm betydning for vores børn – børnebørn- og oldebørns / trivsel og udvikling – nemlig jer, forældrene i vores børnehaver.

Jeres engagement i forældregruppen og jeres dedikation til børnenes trivsel fortjener en særlig tak.

Vi ved, at det kræver tid, energi og ikke mindst hjerte at være aktive forældre i børnehavernes fællesskab.

Jeres støtte, deltagelse og engagement er med til at skabe et positivt og trygt miljø, hvor vores fælles børn kan vokse, lære og trives. Dette er noget, vi sætter stor pris på.

Som en anerkendelse af jeres indsats vil vi i dag gerne overrække forældrerådene i 10 børnehaver i vores Lions distrikt en check på 10.000 kr.

Dette beløb er vores måde at sige tak på og en lille hjælp til at skabe endnu flere gode oplevelser for børnene i børnehaverne.

Vi håber, at disse midler ØREMÆRKET TIL FORÆLDRERÅDET kan bruges til aktiviteter, materialer eller andre initiativer, der kan bidrage til børnenes glæde og læring.”

 

Lege- og aktivitetspark i Broager

Benno Kay, vicepræsident i klubben, motiverede donationen til Broager Lege- og aktivitetspark, som blev overrakt til formanden for Broager Udviklingsforum, Christel Leiendecker:

”I hele Europa ligger Danmark i top, når man opgør hvor mange timer vores børn sidder foran skærmen. Oveni kan vi lægge, at det er i Danmark, at børn leger færrest timer sammen med deres venner. Vi har en generation, der tilbringer op til 90 procent af deres tid indendørs.

En lege- og aktivitetspark kan blive til glæde og gavn for hele lokalsamfundet – og et tilbud som ældreplejen, skoler, SFO, dagplejere og institutioner kan bruge som en del af dagligdagen – OG som kan bidrage til at flytte børn udendørs og til leg og læring sammen med gode kammerater.

Især derfor vil Lions gerne i dag donere 50.000 kr. til Broager Udviklingsforum øremærket til, at I kan virkeliggøre Broager lege- og aktivitetsparken.”

Øvrige modtagere:

Forældrerådet i:

Den tyske børnehave i Rinkenæs
Tumleby, Gråsten.
Vindsuset Gråsten
Nydam Børnehus i Vester Sottrup

SIND, Sønderborg 50.000 kr. til endnu bedre aktiviteter og tilbud til psykisk sårbare i Sønderborg Kommune til forebyggelse af truende ensomhed.

RendbjergFavn (det tidligere Rendbjerghjem) 50.000 kr. tilat fastholde og udvikle tilbud, der kan aflaste familier og være en støtte for børn, unge og voksne med nedsat fysisk og psykisk funktionsnedsættelse, ASF og ADHD.

Eckersberg Friskole i Blanss, 50.000 kr. til et nyt bibliotek, så skolen kan indføre nye metoder i undervisningen af ordblinde, indrette nyt bibliotek til ordblinde og købe nye bøger til ordblinde, så de kan søge bøger efter sværhedsgrad på deres eget niveau.

Sønderborg kvinde- og krisecenter 50.000 kr. til at styrke den forebyggende indsats, så kvinde rog børn kan blive hjulpet ud af vold i hjemmet før det bliver så alvorligt, at de skal vejen omkring krisecentret.

Lions klubbernes Grønlandsudvalg 50.000 kr. til at støtte den grønlandske befolkning i sociale og kulturelle sammenhænge.

Lions internationale arbejde 50.000 kr. til en indsats i forhold til børnecancer i ikke-udviklede lande.

Projekt Chemka School i Tanzania 50.000 kr. til Anne Lundbergs madprogram på skolen, så børnene får to måltider mad de næste fem år.

 

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing