Fjernvarmen:  Nu venter generalforsamlingerne

Som omtalt på Broue Tidende tirsdag den 1. oktober havde de to bestyrelser bag Sønderborg Fjernvarme og Broager Fjernvarme inviteret til et orienteringsmøde i forbindelse med bestyrelsernes forslag om en kommende sammenlægning af de to fjernvarmeselskaber. Der mødte omkring 200 personer op i Broager Hallen, oplyser bureauet KAlbERIET, som de to fjernvarmeselskaber har hyret som rådgiver og tilrettelægger af kommunikationen.

I en pressemeddelelse i går den 2. oktober fra Kirsten von Wildenradt, Bureaudirektør & senior rådgiver, fremgår bl.a., at fjernvarmen i Broager har udsigt til en besparelse på 1.500 kr. for et standardhus på 130 kvm. Vi bringer indholdet af pressemeddelelsen som et supplement til omtalen i tirsdags.

– Det er vigtigt for begge bestyrelser, at andelshaverne er godt informeret om baggrunden for vores ønske om en sammenlægning. Derfor er vi også meget glade for, at omkring 200 personer valgte at bruge deres tirsdag aften sammen med os, siger Peer Monger, der er bestyrelsesformand for Broager Fjernvarmeselskab a.m.b.a. i pressemeddelelsen, der fortsætter:

Orienteringsmødet var tænkt til at give deltagerne mulighed for at blive endnu klogere på sammenlægningsplanerne og samtidig give rum til spørgsmål fra de fremmødte til den styregruppe, der står bag arbejdet om en eventuel sammenlægning.

Spørgelysten var stor blandt tilhørerne og det bifalder bestyrelsesformand for Sønderborg Fjernvarme Claus Plum: – At spørgelysten var stor, bekræfter blot at sammenlægningsplanerne betyder noget for andelshaverne. Præcis som det skal. Derfor er opfordringen også fra begge bestyrelser nu, at så mange som muligt deltager i de to ekstraordinære generalforsamlinger i henholdsvis Sønderborg og Broager.

Baggrund for sammenlægningsplanerne

Sammenlægningsplanerne beror på mange forskellige fordele, hvor de to overskyggende grunde handler om harmoniseringen af varmepriserne og øget robusthed samt stabilitet til gavn for alle andelshaverne i begge selskaber.

Det vil primært være Broagers andelshavere, der vil opleve at priserne vil falde i forbindelse med en eventuel sammenlægning. Med afsæt i et standarthus på 130 m2 betyder det en besparelse på ca. 1.500 kr. pr. år for andelshaverne i Broager, i forhold til hvis man fortsætter som selvstændigt selskab.

Derudover vil sammenlægningen også være med til at sikre en større robusthed hos de to selskaber.

De mange forskellige brændselstyper selskaberne har tilsammen, gør dem godt rustet overfor udefra kommende forandringer og dermed ikke så sårbare overfor eventuelle prisstigninger af forskellige brændselstyper.

– En eventuel sammenlægning betyder, at vi går sammen om at levere varme til stabile og konkurrencedygtige priser til alle vores andelshavere. Og selvom, der ikke er en rørledning mellem Broager og Sønderborg endnu, vil priserne blive harmoniseret, så der er samme pris i Broager og Sønderborg, og varmeværket i Broager vil fortsætte som hidtil, uagtet om der med tiden bliver etableret en rørledning mellem Broager og Sønderborg, konstaterer Peer Monger.

Kom til ekstraordinær generalforsamling

Sammenlægningsplanerne kan først blive en realitet, når andelshaverne stemmer for sammenlægningen til de to ekstraordinære generalforsamlinger – henholdsvis onsdag den 9. oktober klokken 19 på Business College Syd i Sønderborg for Sønderborg Fjernvarmes andelshavere og torsdag den 10. oktober i Broager Hallen for Broager Fjernvarmes andelshavere.

Hvis der til de to ekstra ordinære generalforsamlinger er opbakning til sammenlægningsplanerne, kan der afhængigt af antal fremmødte, blive aktuelt at afholde yderligere to generalforsamlinger, hvor der endeligt bliver besluttet om sammenlægningen bliver en realitet. De vil i givet fald blive afholdt den 30. oktober i Sønderborg og den 31. oktober i Broager, og derfor opfordrer bestyrelserne alle andelshaverne i både Broager og Sønderborg til at sætte yderligere et kryds i kalenderen.

FAKTA

I Sønderborg Kommune forsyner flere selskaber forbrugerne med fjernvarme. To af disse selskaber er Broager Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme. Siden 2023 har bestyrelserne været i dialog om de mulige fordele ved en sammenlægning. På de ordinære generalforsamlinger i foråret fik bestyrelserne solid opbakning til at udarbejde en sammenlægningsaftale, som kunne fremlægges til afstemning.

Afstemningen skal ske på to generalforsamlinger i oktober – den 9. i Sønderborg og den 10. i Broager.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing