Broager.dk

Broager-præst vil fortsat konfirmere unge store bededag

 

Malene Freksen kritiserer folketingets beslutning.
Folketinget har vedtaget, at store bededag fra næste år er en arbejdsdag. Men i Broager bebuder sognepræst Malene Freksen, at hun gerne konfirmerer unge, som gerne fortsat vil konfirmeres på dagen.

– Hvis bare et enkelt ungt menneske vil konfirmeres den dag, gør jeg det, siger hun i dag til JydskeVestkysten. Hun uddyber, at det vil gælde meget længere frem end blot til næste år. – Det vil også kunne lade sig gøre, selv om vi skriver 2028, lyder det fra præsten.

– Det er en stor festdag for mange og noget helt særligt at blive konfirmeret på store bededag, da den giver nogle muligheder, fordi det er en fredag. Men der er også et fællesskab at tage hensyn til. For skal konfirmationerne nu presses sammen på søndage, vil det betyde, at flere klasser skal være i kirken på samme tid. Det vil påvirke oplevelsen for de unge, siger hun til avisen, hvor hun også udtrykker sin utilfredshed med folketingets og regeringens beslutning.

Malene Freksen er udover at være frustreret også forskrækket over, at regeringen med kort varsel har sløjfet en 337 år gammel helligdag uden at inddrage folkekirken – og betegner det som vildt og magtfuldkomment.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing