Broager.dk

Walther Jacobsen takker af efter 20 år i vandværket

Walther Jacobsen er fortsat med i Ældre Sagen i Broager.Almindelig nysgerrighed er sundt for et godt liv. Og mere end det. For Walther Jacobsen har nysgerrigheden også været en drivkraft og ført til omkring 20 år i Broager Vandværks bestyrelse. På torsdag takker han af. På generalforsamlingen på Broagerhus stiller han nemlig ikke op til genvalg.

Det hele startede, da han hørte om, hvordan vandet i Broager var blevet forurenet med benzin. Det var dengang boringen lå ved lyskrydset ved benzintanken i Broager.

-Jeg gik til generalforsamlingen i vandværket på Jes Jacobsens hotel for at høre, hvordan det gik med den forurening af vand med benzin. Her besluttede vandværket at købe driftsydelse af Broager Fjernvarme.

Jørn Jensen var suppleant på daværende tidspunkt, men blev inhabil, da han var ansat i fjernvarmen, så jeg blev foreslået som suppleant. Jeg spurgte Jørn, om der var meget arbejde i den post. Nej det var der ikke, så jeg kunne roligt sige ja tak som suppleant, som sagt som gjort.

Så ville skæbnen, at der kom frafald i bestyrelsen pga. sygdom, ja så måtte man jo ind i bestyrelsen, og der har jeg siddet lige siden.

Jeg må sige, at det har været nogle spændende år.

Forurening med benzin, nyt vandværk, sammenlægning med Skodsbøl Vandværk, forurening af vores grundvandsmagasin, som har medført nye boringer i Bøffelkobbelskov. Vemmingbund Vandforsyning er blevet lagt under Broager vandværk, og vi har gjort daglig aflæsning af vandmålere mulig ved hjælp af trådløs forbindelse, siger Walther Jacobsen om årene i bestyrelsen.

Han har siddet som menigt bestyrelsesmedlem, ”skriverkarl” (sekretær), næstformand og senest som formand siden 2021.

-Da jeg blev ”ansat” som formand, sagde jeg, at jeg ville sidde en periode 2 år som formand, at jeg ville have rent vand i hanerne og have suppleanter med til bestyrelsesmøder. Kun mangler vi den sidste godkendelse af vandkvaliteten fra boring nummer to i Bøffelkobbelskov. Så det er næsten lykkedes.

Derfor vil jeg sige som i Løvens Hule: Af den grund er jeg ude.

-Ja, og helst bogstaveligt håber jeg nu at få tid til at komme lidt mere ud og få snøren i vandet. For år tilbage købte jeg en Kegnæs-jolle, men det er ikke mig, der er skyld i, at der ikke er mange fisk i Flensborg Fjord, griner Walther Jacobsen, som også har frasagt sig andre hverv, f.eks. at være aktiv brandmand. Det var han i 40 år. Nu er har fyldt 70. Og han fortsætter i bestyrelsen for Ældre Sagen i Broager.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing