Broager.dk

52 frivillige i Ældre Sagen i Broager

Deltagerne er med i en rekord – Aldrig før så få fremmødte!
Ved årsmødet i Ældre Sagen i Broager i eftermiddag den 6. marts varslede Tove Hansen i sin beretning, at medlemmerne fra april ikke længere kan tilmelde sig arrangementer ved at sende en mail.

– Fremover vil der kun være tilmelding online eller telefon, ikke mail. Alle afdelinger i Sønderborg kommune kører med denne form for tilmelding, så vi har valgt at gøre det samme. De personer, der ikke har computer, kan stadig ringe til vores telefon og tilmelde sig. Vi er klar over, at der kan forekomme startproblemer, men vi håber, det kan lykkes i en positiv ånd, sagde Tove Hansen på Broagerhus og oplyste, at Broager afdelingen har 1.316 medlemmer (7 færre end for et år siden) og 52 hjælpere.

– Vores socialhumanitærgruppe laver et godt arbejde. Hvis der er brug for hjælpende hænder/tryghedsopkald m.m., hører vi meget gerne fra jer. Jytte Paulsen står for alt det praktiske, så bare ring til hende.

Vi har også en masse aktiviteter, så vores medlemmer får rørt sig. Kig på vores hjemmeside og broager.dk for at følge med i, hvad der sker. Alle vores arrangementer vil stadig blive annonceret i Gråsten Avis, og tilmelding kan foregå på telefon og online booking.

På landsplan har Ældre Sagen mange gode tilbud.

Dem skal vi huske at benytte os af. Husk at spørge ved besøg på diverse turiststeder, restaurantbesøg m.m.om de giver rabat til Ældre Sagens medlemmer. Kontingentet kan hurtigt tjenes ind ved at huske at spørge!

Indvielsesfest i juni

Vi har været i gang med vores byggeri på ringriderpladsen. Flere frivillige har lavet et kæmpearbejde med byggeriet. Vi regner med at være færdige snart og har planlagt en indvielsesfest den 21. juni, hvor vi er ved at forberede, hvad der skal ske på dagen.

Vi har ikke planlagt flerdagsture i år, men regner med at tage en tur til Bornholm i 2024, oplyste Tove Hansen og sluttede beretningen med en tak til de frivillige, til medlemmerne og til samarbejdspartnerne. Specifikt opfordrede formanden til, at medlemmerne tegner sig som medlem af Broagerhus. Det koster beskedne 50 kr. om året.

– Og jo flere medlemmer jo bedre, så står vi stærkt overfor vores kommune.

Det foreløbige program resten af 2023

 

Foreløbig plan for resten af året

Ældre Sagens aktivitetsudvalg har lavet er foreløbig plan for resten af året og minder om, at man IKKE kan tilmelde sig, før arrangementet bliver annonceret.

16.marts virksomhedsbesøg ved Linak (er allerede fuldtegnet med 60 deltagere).

26. marts med Susanne og Bjarne Tønnies om deres flodkrydstogt

23. april skal vi synge sammen med Johnny Thomhav

29. april familietur til Haderslev med madpakke og gåtur

23. maj vores berømte aspargestur

21. juni indvielse af vores nybyggeri på ringriderpladsen

12. august cykeltur til Dybbøl Banke

24. august heldagstur til Horsens og Jelling

20. september besøg ved Oldemorstoft i Padborg

24. september søndagscafe med information om Bornholmerturen i 2024

uge 41 ølsmagning i Vemmingbund

29. oktober søndagscafé

12. november søndagscafé

10. december julehygge med Carl Sandhøj

Lokalafdelingen har en sund økonomi med 67.723 kr. i beholdning efter et 2022 med et underskud på 24.452 kr. Vi bringer en oversigt over alt det, der er arrangeret i 2022 – og kan fra regnskabet oplyse, at deltagerne  til alle disse arrangementer har spist for i omegnen af 180.000 kr.!

Generalforsamlingen genvalgte til to år i bestyrelsen: Anne Margrethe Bischke, Jan Schwartz, Jytte Paulsen og Kirsten K. Petersen plus suppleanterne Tove Uldall Bek og Willy Engelhardt for ét år.

Ældresagens bestyrelse i Broager.

2022 i et tilbageblik

Formand Tove Hansen dokumenterede i beretningen, at 2022 har været et år med et utal af aktiviteter:

Vi har haft 6 søndagscafeer:

27. februar startede vi først op grundet corona (kan vi huske, hvad det var?) med vejrprofet Anders Brandt.

20. marts havde vi besøg af Birgitte Sprogø fra Sydbank, der fortalte om svindel med dankort – nethandel m.m. Det gav os alle lidt at tænke på.

24. april havde vi besøg af organist Hannelore Nissen-Berlin, der underholdt med sange og fortællinger.

25. september havde vi besøg af Sydtrafik, der gjorde os klogere på rejsekort m.m.

23. oktober kom Kirsten Backmann og fortalte om sit byrådsarbejde, og hvad der foregår i teknisk udvalg.

13. november kom der en naver i fuld uniform og fortalte, hvad er en naver og hvordan arbejder de.

Derudover startede vi året med at aflyse en nytårskoncert grundet corona, som vi havde købt 50 billetter til  Det kostede lidt arbejde at ringe ud og fortælle at koncerten var flyttet til 4. januar 2023, men alle var meget søde og forstående.

24.februar var vi på en tur til genbrugspladsen i Sønderborg. Et meget fint besøg, med en masse god orientering.

30. april havde vi arrangeret en gåtur på Holnis med medbragt mad og drikkelse.

19. maj havde vi vores aspargestur til Tyskland under kyndig vejledning af Christian Kronika, hvor vi indtog kaffe med ”tort” og en masse gode asparges og skinke og så en masse seværdigheder.

18. juni var vi 75 personer, der så teglværksspillet på Cathrinesminde. Vi havde købt billetter med tilskud fra København. Derfor var prisen kun kr. 75,00. En rigtig fin forestilling ” Enkeland ”

20. juni var vi 48 personer, der tog turen til Rold Storkro for tredje gang. Som sædvanlig en rigtig god tur med tre overnatninger. Bente og Jørgen ( værtsparret ) var vores kyndige værter og havde planlagt fine dagsture. En rigtig god tur igen.

6. august havde vi en cykeltur med medbragt kaffe til Dronningens have i Gråsten. Vi fik indviet vores gave til dronningen, da vi indtog kaffen på bænken, som hun har fået i forbindelse med sit regentjubilæum. Derefter grillmad på vores ringriderplads.

2. september var vi en tur til Schackenborg Slot, efterfølgende frokost på kroen og afslutning i kirken med en god guide, der fortalte kirkens historie. En rigtig god dag med en masse ny viden.

6. september havde vi arrangeret en tur til vinbonde Iver Dall i Skelde, hvor vi hørte om vinstokke og smagte på diverse vine. Der var flere, der købte vin og måtte slæbe hjem.

2. november havde vi besøg af tre personer fra Snorresgade. En jurist, en socialrådgiver og et ”føl”, der skulle lære at holde et indlæg. De fortalte om fremtidsfuldmagter, diverse fuldmagter og andet, vi skal være opmærksomme på. En meget god og lærerig dag.

27. november sluttede vi året af med vores julemøde med kløben, lagkage og amerikansk lotteri.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing