Broager.dk

Cykelringridning – en oplevelse

Som beskrevet andetsteds på siden, er der Ringridning i Broager i weekenden. Det betyder, at der fredag aften er rigtig mange mennesker i byen, for at opleve dette skue, der ikke findes andetsteds i kongeriget Danmark. Kun i Broager, eller som de lokale siger Broue.

Det er altid spændende at se, hvad de mange hold har fundet på i løbet af vinteren og foråret. Spændingen stiger og der gættes mange steder, hvad de enkelte hold mon denne gang har fundet på.

Det holdes hemmeligt til det sidste, inden turen går mod parkeringspladsen ved Broager Skole på Nejsvej fredag aften. Holdene begynder allerede at indfinde sig fra omkring klokken 1800 og det kan høres i store dele af byen. Selve optoget starter klokken 1900 og udgår fra parkeringspladsen via Nejsvej, Storegade, Kirkegade og Ringridervej til festpladsen.

Ringriderforeningen har, som tidligere år, arrangeret ølvogne flere steder på Storegade og de åbner klokken 1730.

Kom i god tid, der bliver pakket op gennem byen. Det siger erfaringen. Det bliver svært at finde en parkeringsplads nogen steder i midtbyen, så brug apostlenes heste eller den 2-hjulede og kommer du udefra, så kører rute 223 lige til døren. Men husk, at der er skiftet til sommerkøreplan i sidste weekend.

Kig forbi og få en anderledes oplevelse og enten et gensyn med de skøre Brouringe eller et syn, som du ikke glemmer foreløbigt. Som beskrevet i ovenstående, det findes ingen andre steder på denne måde. Holdene består af arbejdskolleger, naboer, foreninger og andet godtfolk og der er tidligere eksempler på, at folk kommer langvejs fra for at deltage.

Og skulle vejrguderne ikke spille med, så er det ingen hindring. Hverken for deltagerne eller for de mange tilskuere, som det kan ses nederst på denne side.

Så vel mødt til en usædvanlig fredag i Broue på fredag den 30 juni 2023.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing