Broager.dk

Egene Cup – en familieoplevelse

Så er der snart påske. Det betyder, at mange unge håndboldspillere sætter kurs mod Sønderjylland nærmere bestemt Gråsten og de omliggende byer på fastlandet. For nu skal der spilles håndbold, festes og hygges, for mange langt hjemmefra, inden påskeferien kan starte.

Det hele drejer sig om Egene Cup, som er et håndboldstævne arrangeret af HK Egene i Gråsten. Her kommer der over 850 spillere fordelt på 84 hold fra store dele af landet. Der er hold fra Sjælland, Fyn, store dele af det øvrige Jylland og selvfølgelig de lokale fra Sønderjylland.

Der spilles i 6 haller, Broager med 2 haller – Vester Sottrup ligeledes med 2 haller, Gråsten i Ahlmannsparken og sidst men ikke mindst i Kværs, både lørdag og søndag. Der spilles lørdag fra tidligt morgen og nogle steder til efter 18. Søndag spilles der fra tidlig morgen til midt på eftermiddagen. Alle hold spiller begge dage.

Begge dage er der liv og glade dage med en forrygende stemning, når de mange spillere hepper på deres egne og ellers ser de mange andre hold spille. Der kan måske læres et trick eller 2, som kan anvendes senere i deres egne kampe. At flere forældre, bedsteforældre og andet godtfolk også plejer at tage med til dette arrangement, gør ikke stemningen mindre.

I tidligere år har flere, både lokale og tilrejsende udtrykt, at det er “lige som i gamle dage”, da vi selv var børn. Fuld hal, mange glade mennesker, et cafeterie der er åbent og servicerer de mange spillere og publikum.

Så her er en oplagt mulighed for at vise børn og unge mennesker, hvilken glæde det giver at komme væk fra de elektroniske dimser og deltage i noget fysisk udfoldelse sammen med kammeraterne fra skolen, vejen eller hvor de nu findes. Her kan der skabes venner for livet.

Så opfordringen fra BUI Håndbold, der står for det praktiske i Broagerhallerne, skal være at kigge forbi og opleve de unge mennesker udfolde sig indenfor stregerne. Dagen bliver lige pludselig meget bedre og der er et fåtal, der går derfra uden et smil på læben. Nogle vil måske også komme til at tænke tilbage på deres egen ungdom og få gode minder på nethinden.

Så kig forbi Broagerhallerne, eller en af de andre lokaliteter, i weekenden. Skulle der være spørgsmål til for eksempel at begynde at spille håndbold i BUI står trænere og hjælpere klar til at hjælpe. Der er en del frivilige der hjælper til, så kan de ikke lige svare, sørger de for at finde en der kan hjælpe eller sørger for at spørgsmålet kommer videre til bestyrelsen eller en holdleder.

Cafeteriet har åbent begge dage og tilbyder både mad og drikke samt lidt til den søde tand.

– jørgen

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing