Broager.dk

Læserbrev: Vi skal have udvikling ikke afvikling!

Boligudvikling i Broagerområdet.

Erik Krogh

Læserbrev fra byrådsmedlem Erik Krogh (V), Sletmarken 10, Broager

Igennem mange år har der ikke været politisk opbagning til at tænke boligudvikling i Broager, Erik Lorenzen (S) og Christel Leiendecker (SP) har udtalt til Gråsten Avis, at de er glade for, at der nu kan ske boligudvikling i Broager, og det kan jeg kun støtte dem i, selv om det sker flere år for sent.

Christel (SP) og Erik (S) har siddet i byrådet igennem flere perioder. Sammen med det tidligere byråd har de ikke prioriteret arbejdet med at skabe boligudvikling i Broager. Den seneste udstykning til parcelhuse er sket i 2012 og foretaget af en privat entreprenør.

Derfor er der desværre opstået ”stor mangel” på boligtilbud i Broager. Ønsker man at skifte  sit parcelhus ud til en mindre eje-/lejebolig eller nyt parcelhus er det p.t. ikke muligt, og man kan blive nødt til at flytte til Gråsten eller Sønderborg eller måske ud af kommunen.

Det er ikke holdbart for udviklingen i Broager.

Vi har gode institutioner, en god skole, et godt foreningsliv samt gode dagligvare forretninger, det må vi ikke give køb på, ved ikke at kunne tilbyde gode boligtilbud til såvel egne borgere som tilflyttere. På Broagerland har vi en skøn natur som vi også kan tilbyde vores nye tilflyttere. Vi skal have udvikling ikke afvikling!

Boliggruppen i Broager Udviklingsforum har siden 2021 har haft øget fokus på By- og boligudvikling, blandt andet er der afholdt borgermøde i august 2021, hvor boligudvikling var temaet.

Siden valgkampen i 2021 har Venstre i Broager haft by- og boligudvikling, som en af de vigtigste opgaver i denne byrådsperiode. Når den nye kommuneplan fremlægges, er der nu arealer udlagt til nybyggeri i Broager, og det er det første skridt til at komme videre. Det lysner forude.

Vi skal dog forholde os til, at nye lokalplaner tager ca. 1 år at udfærdige, så selv om vi får nye arealer med i den kommende kommuneplan, kan der gå 2 til 3 år inden kommunen kan foretage en egentlig udstykning, og så skal kommunens økonomi virkelig forbedres.

8 ældreboliger på Vestergade i Broager er på vej, men det redder ikke vores akutte mangel på boliger i Broager.

Vi kan kun håbe, at vi kan få private investorer/entreprenører og andre boligudbydere til at hjælpe os videre med en kommende boligudvikling. Ellers bliver Broagerområdet stadig fattig på boligtilbud, og en afvikling af byen er desværre uundgåelig.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing