Broager.dk

Mindst to års ventetid på nye boliger i Broager

Læserbrev af Erik Lorenzen, Iller, medlem af byrådet for Socialdemokratiet

Venstres byrådsmedlem Erik Krogh udtaler, at det er et vigtigt skridt, at der for første gang i 10 år er boliger på vej til Broager. Det er nu ikke helt korrekt.

Derimod er det anden gang inden for to år at et enigt Teknik, By og Boligudvalget, som Erik Krogh er medlem af, nedprioriterer nye boliger i Broager.

I 2022 blev lokalplanen for ældreboligerne på Vestergade nedprioriteret til fordel for en bådehal på Nordals. En bådehal der efterfølgende ikke er blevet realiseret.

Ældreboligerne har et år senere fået en lokalplan godkendt men byggeriet er endnu ikke gået i gang. Det kunne det have været, hvis TBB havde prioriteret anderledes.

Nu er det så en privat investor der ønsker at opføre 30 boliger på et areal, der desværre ikke nåede at komme med i Kommuneplanen. Denne blev godkendt i slutningen af 2023.

En politisk prioritering i TBB kunne med en beslutning om at starte et kommuneplanstillæg nu, samtidig med lokalplansarbejdet have fremskyndet de mindre boligtyper, vi har så hårdt brug for i Broager. Men nej, med den beslutning et enigt TBB udvalg har truffet nu, så bliver boligerne først skrevet ind i Kommuneplanen når denne revideres i 2025. Med lidt held kan projektet realiseres i 2026.

Så for mig er det ikke de rigtige skridt der tages. Tror ikke investor synes at den beslutning som Erik Krogh og resten af TBB udvalget har truffet er de rigtige skridt. Tror heller ikke at borgerne i Broager synes at skridtene er de rigtige, når de skal vente i yderligere mindst 2 år på at flytte i en mindre bolig i Broager.

Med politisk vilje til at prioritere Broager med et kommuneplanstillæg for det ny boligområde, kunne tidshorisonten have set helt anderledes ud, til stor gavn for både investor og for borgerne i Broager.

Konklusionen må så være, at den politiske vilje ikke var til stede i TBB.

Erik Lorenzen
Illervej 21 6310 Broager
Medlem af byrådet for Socialdemokratiet

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing