Broager.dk

Opsætter fire nye ladestandere til elbiler

Martin Hansen ved byens OK-tank til elbiler. Tre nye ladestandere opsættes fra nytår andre steder i byen.  (Arkivfoto)

Norlys og Clever går fra nytår i gang med at opsætte nye ladestandere til elbiler, også på Broagerland. Tre af dem opsættes i Broager by, nemlig ved Broagerhus, Allégade 4. Ved biblioteket på adressen Storegade 6A. Og på Broager Skoles P-plads på adressen Nejsvej 19. Desuden opsættes der én ved Cathrinesminde Teglværk på adressen Illerstrandvej 7 primært tænkt til brug for turister. Alle standere kan oplade to biler samtidig. I forvejen har SuperBrugsen to ladestandere ved butikken i Broager by.

I alt skal Norlys og Clever opsætte 56 nye ladestandere til elbiler, heraf ni hurtigladere, rundt om i hele Sønderborg Kommune.

Ladestanderne forventes at være klar til offentligheden i løbet af januar-april 2024. 41 af dem placeres på P-pladser i Sønderborg, Dybbøl, Ulkebøl, Vester Sottrup, Gråsten, Rinkenæs, Egernsund, Broager, ved Cathrinesminde Teglværk og i Augustenborg, Høruphav, Hørup, Lysabild, Skovby, Nordborg og Guderup.

– Det er vigtigt, at vi har ladestandere i hele Sønderborg Kommune, så borgere ikke skal køre langt for at lade. Med de to aftaler understøtter vi det store arbejde med den grønne omstilling og arbejdet i ProjectZero. Derudover er det vigtigt, at etableringen af de nye ladestandere er udgiftsneutral for Sønderborg Kommune, siger Maria Frost Andresen, der er næstformand i Natur-, Klima- og Miljøudvalget.

Og Asger Romme Andersen, der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget tilføjer i en pressemeddelelse:

– Den grønne omstilling af bilparken kommer ikke alene af velmente opfordringer til folk om at købe elbil. Hvis man i praksis skal have mulighed for at skifte til elbil, så skal der også være gode muligheder for at lade bilen. Med godkendelsen af de to aftaler gør vi det lettere at se sig ud af at skifte til elbil – lettere for os, der bor her, og lettere for folk, der kommer hertil for at arbejde eller som turister,

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing