Broager.dk

Ringrideroptog lørdag

Så blev det efter det store cykeloptogspektakel fredag aften, lørdag middag.

Det betyder traditionen tro rytteroptog gennem byen. Her var vejret blevet lidt mere gavmild end tidligere på dagen. Det holdt tørvejr og det satte rytterne nok pris på, da det bliver en lang dag inden de er færdig med først ringridningen og derefter alt det andet der følger med, når de når hjem med hestene.

I selve optoget var det de voksne ryttere, der kom først. Herefter kom de mindre og til sidst de helt små. De helt små blev hjulpet på vej og det er en del af ringriderforeningens koncept, for at få dem med. Altid et fint syn, når de kommer ridende. Næste generation er på vej, men der er desværre ikke så mange af dem.

Herefter kom de mange børn, der havde brugt tid på at pynte cykler og nogle havde også klædt sig ud. Her er der i hvert fald også tale om næste generation, i hvert fald om nogle år, til at rykke op til cykelringridningen om fredagen. Erfaringen og rutinen at køre i optog er de i hvert fald ved at få. Altid et godt indslag at se de mange børn, der smiler og er glade på en ellers i år grå og trist dag.

Til sidst var der planlagt, at de 3 bedst placerede fra fredagens cykelringridning skulle deltage. Det blev et lidt decimeret udgave. For nr. 1 Broager Kirke var forsvundet, nr. 2 Aladdin havde fundet nogle deltagere, der deltog i deres flotte udstyr og nr. 3 Hvalen Hvalborg blev repræsenteret af 3 deltagere på cykel. Selve hvalen strandede allerede fredag aften ved kirkegårdsmuren og måtte bæres på pladsen. Den var blevet træt.

Placeringerne og billeder herfra kommer i et andet opslag her på broager.dk.

Så nu er fokus rettet på ringene på pladsen, både på de firbenede og de 2-hjulede. Herefter er der spisning i teltet, for dem der har tilmeldt sig og efter spisningen bliver teltet åbnet for alle og så kan der festes til klokken 2 i nat, hvor årets fest slutter for denne gang.

jørgen

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing