Broager.dk

Sprænger alle rammer

Så blev det første weekend i juli måned og det betyder Broager Ringridning.

Traditionen tro, blev det ikoniske cykelringridning opstarten på weekendens festligheder. Her var der håb om, at deltagerantallet fra 2018 på 377 blev slået.

Og det blev det i den grad. For i Broager gøres ikke noget halvt, så deltagerantallet røg helt op på 397. Flot, flot resultat.

Der var virkeligt tænkt tanker om både tema, udklædning og rekvisitter. Der har været gang i værktøjet, symaskinen og andet grej for at blive færdige til denne dag.

Og der er flere hold, der endda har skiftet tema mere end 1 gang.

Inden starten på optoget, mødte deltagerne ind på parkeringspladsen foran skolen. Her var der allerede længe før start allerede startet en fest op.

Her blev der hilst på kryds og tværs på gamle kolleger, venner, kammerater fra fodbold og andre sportsgrene.

En af de gamle 1. holdsspillere fortalte, at dette arrangement skulle man bare hjem til. Han fortalte, at der var et par stykker der var taget hjem fra Roskilde for at deltage. Man er vel Brouring.

Der var julemænd, tyveknægte med eget transportabelt fængsel, Broager Kirke, grise, Biergarten og meget andet. Utroligt flot syn og selve essensen af cykelringridningen.

Flere hold havde dog i deres iver for at lave noget specielt, sat sig på en større opgave, da optoget var sat i gang. For de mange forskellige større indslag havde problemer med at komme op ad bakken i starten af Storegade. Men det gik også og der blev hjulpet på kryds og tværs. Samtidig var de mange cykler også en udfordring, da der blev kørt tæt pga. de mange tilskuere.

Selve optoget tog over en halv time fra de første passerede til de sidste var på vej op ad bakken.

Dagens gladeste tilskuere var nok børnene. For der var karameller og slikkepinde i kurvevis, der blev delt rundhåndet ud. Der var både i pose og sæk. Enhver tandlæges drøm og måske forældrenes mareridt. For der kom masser af sukker indenbords og måske også en lille mavepine sidst på aftenen.

Til at udvælge de bedste hold har Ringriderforeningen i år spurgt de 3 byrådsmedlemmer bosat i Broager og på Broagerland om at kaste deres vurdering i skålen. Det sker senere på aftenen og resultatet kan læses her i morgen lørdag.

Som skribenten skrev for nogle år siden: “Der er nok en enkelt eller 2 turist, der nok har tænkt lidt som Obelix: “De er gale de Brouringer”, men forhåbentlig med et smil på læben. En helt normal fredag i Broager var det i hvert fald ikke.”

Det står i hvert fald i den grad til troende efter dagens optog.

jørgen

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing