Broager.dk

Sønderborg får glæde af finansloven

Dæmningen til Kegnæs er absolut dyreste enkeltprojekt.

Aftalen om regeringens finanslov indeholder hjælp til stormflodsramte kommuner, der både kommer som en pulje, der kan søges, og som mulighed for lån. Sønderborg Kommunes borgmester er glad for, at regeringen har lyttet til kommunernes opråb om stormflodshjælp.

Stormfloden i oktober 2023 nåede for første gang siden 1904 to meter over normalen i Sønderborg Kommune, hvilket førte til markante oversvømmelser mange steder. Det har betydet omfattende ødelæggelser og skader.

Derfor er der i Sønderborg Kommune tilfredshed med, at der i regeringens finanslovsaftale er afsat en pulje til stormflodsramte kommuner på 125 mio. kr. samt en låneramme på 375 mio. kr. Det mener borgmester Erik Lauritzen. I en pressemeddelelse hedder det:

– Jeg glæder mig over, at regeringen har lyttet til os og er klar til at hjælpe os med oprydningen efter stormfloden i oktober, der har givet Sønderborg Kommune mange skader. For vi står i en helt unik situation, og stormflodshjælpen gør, at vi nu kan komme videre med oprydningsarbejdet og prioritere genopbygningen af skaderne, siger han.

Sønderborg Kommune har indtil videre opgjort stormflodsskaderne i kommunen til foreløbig 80 millioner kroner. Der er blandt andet sket skader på asfalt- og grusveje, vandrestier, cykelstier, rekreative områder, broer, havne, badebroer og kommunale bygninger. Dæmningen til Kegnæs udgør den største anslåede udgift på 50 millioner kroner.

– Vi er helt klar over, at hjælpen fra regeringen ikke kan dække det hele, for der er en del kommuner, der har været ramt, og så må vi se, hvor vidt hjælpen rækker. Lokalt vil jeg tage det op på det kommende gruppeformandsmøde, så vi i Byrådet kan aftale, hvordan vi løser de økonomiske udfordringer med stormflodsskaderne, siger han.

Sønderborg Kommune har selvstændigt bedt om stormflodshjælp ved finansministeren og miljøministeren, og sammen med borgmestrene i Aabenraa og Haderslev har de tre kommuner også samlet rettet henvendelse til finansministeren og erhvervsministeren om kommunernes ekstraordinære, økonomiske udfordringer efter stormfloden.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing