Broager.dk

Du kan blive en del af besætningen

Stormen var hård ved anløbsbroen i Brunsnæs. (Foto: Asta Flyvholm Kjær)

Af Asta Flyvholm Kjær

Lige før påske blev der holdt generalforsamling i ”Foreningen Cykelfærgens Venner”, på den ”Den Gamle Skole” i Egernsund.
Formand Gerhard Jacobsen gav et fyldigt referat af året 2023, og hvad der forventes at ske i 2024.

I 2023 har der været ca. 7.000 gæster, der har taget en sejltur på Flensborg Fjord. De repræsenter ca. 40 forskellige lande. Største delen ca. 70% kommer fra
Tyskland. Der sejles med to færger, ”Rødsand” og ”Thjalfe”, hvor der er plads til 12 passagerer, evt. med cykler, ad gangen.

Aviserne i lokalområdet har været gode til at omtale sejladsen, størst opmærksomhed har den fået via den tyske TV kanal NDR og avisen Der
Nordschleswiger. Skipper Palle Heinrich, blev indstillet til ”Årets Turismepris”.

Færgerne anløber 6 havne omkring Flensborg Fjord: Sønderhav, Flensborg, Egernsund, Marina ”X-Yacht” ved Rendbjerg, Langballigau og Brunsnæs. Anløbsbroen ved Brunsnæs blev kraftigt beskadiget ved stormfloden i efteråret 2023, og der er kræfter i gang med at skaffe kapital til, at den kan være klar til Pinse 2024. Der planlægges samtidig en badetrappe ved broen, til sommerens badegæster og dem der har lyst til en tidlig morgendukkert ved Brunsnæs Strandvej.

Foreningen vil gerne have flere frivillige med, hvor man kan blive en del af besætningen på de to færger. De frivillige er med ombord, for at servicere
passagerne, hjælpe med at få cykler af og på færgen, og gå skipperen til hånde ved afgang og anløb i havnene. Man skal have et sundhedsbevis udstedt fra en autoriseret læge, som foreningen betaler for og selv sørge for, at have en fritids ulykke forsikring.

Foreningen vil også meget gerne have frivillige fra Tyskland, og opfordrer interesserede til at melde sig, eller få en snak med skipper eller frivillige ombord på færgerne. Ombord på færgen kan man købe en forfriskning, mens man nyder den fantastiske udsigt til både Danmark og Tyskland. Måske være heldig, at opleve marsvin i vandet, i det tilfælde kan man få et stempel på hånden, til stor fornøjelse især for børn.

På Cykelfærgens hjemmeside www.cykelfærgen.info, kan man få informationer om ruter, afgange og Eventsejladser, priser og historien om Cykelfærgen, se billeder og små videos m.m. Gå ikke glip af en enestående oplevelse i hyggeligt selskab, i en del af Danmarks og Tysklands smukkeste natur.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing