Broager.dk

Forrygende julemarked

I den forløbne weekend afholdt Broagerhus julemarked for første gang.

Det blev en stor succes såvel for de mange udstillere, som for Broagerhus. I løbet af de 2 dage kom der flere end 1000 besøgende forbi og kiggede på de mange udstillede ting og sager. Undervejs blev der også snakket om, hvordan tingene var blevet lavet og fremstillet.

Køkkenpersonalet og de frivillige i salgsboden med æbleskiver, Brøj Tort og andet godt havde travlt og kunne i perioder næsten ikke følge med. Der måtte flere gange skaffes nye forsyninger for at kunne følge med efterspørgslen.

broager.dk snakkede blandt andet med biavler Christian Petersen. Han var tilfreds og fortalte, at det var gode forhold på Broagerhus og så var det inde i varmen. For ugen før havde de været i Aabenraa ved svømmehallen. Her stod de udenfor, men der havde dog heldigvis været tørvejr.

Flere andre udstillere gav udtryk for, at de var godt tilfredse. Men mange havde ikke tid til den store snak, da der løbende kom potentielle kunder forbi.

Samtidig med julemarkedet, havde Broagerlands Lokalarkiv også åbent. Her blev der kigget billeder, fortalt historier og leget med det sønderjyske sprog. For Asta Flyvholm havde flere bakker med rigsdanske ord og den synnejsy pendant. Her skulle de så parres, så det blev korrekt. Der var flere der forsøgte sig og det var ganske sjovt at se den lille pige der sammen med sin mor skulle forsøge sig. Det gik meget godt og fik også smilene frem, både på dem, men også på de omkring siddende. De glemte i perioder helt deres kaffe. En af de frivillige fra arkivet fortalte, at der allerede stod flere udenfor lørdag formiddag, da de åbnede. Så også her var det en succes.

Formand for Broagerhus Erik Krogh udtalte efter arrangementet, at det var absolut tilfredsstillende.Nu skulle der evalueres på det og så bliver det forhåbentlig en gentagelse næste år.

Endnu et godt arrangement på Broagerhus, der viser både byen og huset frem på bedste maner.

Billederne er stillet til rådighed af Broagerhus.

jørgen

 

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing