Broager.dk

Parkunderholdning med fuld musik

Så oprandt dagen 6. august 2023, en dag som arrangørerne længe havde set frem til- Nu skulle der igen være musik og hygge i parken.

I ugen op til, havde DMI haft nogle voldsomme meldinger om masser af regn og vind. Det kunne ødelægge en masse, men moder natur var Broager venligt stemt og det endte med fint vejr hele dagen.

Det gjorde, at der i løbet af eftermiddagen var over 300 mennesker i alle aldre forbi parken, nogle i kort tid og mange frem til afslutningen.

De 3 bands gjorde det fortrinligt og fik sat gang i parken med god musik og masser af sing along.

Det første band var”What’s in the bag”. De kom helt fra Lunderskov og havde fået et praj af en bekendt om, at Broager Parkunderholdning søgte bands til et par søndage i august. De skrev til koordinatoren og fik at vide, at der ingen betaling var, men der ville være noget at spise og drikke undervejs. De slog til, da de som de sagde gerne ville ud og spille. De fik hurtigt stemningen hævet.

Det næste band var “ODriscoll & friends”. De er lokale og har i forskellige udgaver spillet blandt andet på Broagerhus.

Som optakt spillede de en sang, som Annette “mor” ODriscoll fortalte, som hun selv havde skrevet i 1988. Hun var aftenen før indvielsen af pavillionen i parken blevet spurgt om hun kunne nå det. Det kunne hun. Efterfølgende spurgte hun, om der var nogle der kunne huske den. Der var et par enkelte. Herefter fulgte flere kendte numre og også noget irsk folkemusik. For som der blev sagt fra scenen, der er jo også irsk blod i årene.

Sidste band i denne omgang var de 3 snitter. Det var også populært og specielt det maritime potpurri, som den ene musiker havde sat sammen fik parken med, så det må kunne høres i både Sønderborg, Gråsten og Nybøl.

Ud over musikken var der veteranbiler at se på. De holdt som tidligere i den ene ende af parken. Der kom også en del mennesker forbi.

De voksne havde en fest, hvor snakken gik hen over bordene og der blev rocket med for fuld udblæsning.

Mange af børnene havde deres egen fest i hoppeborgen og over hele det store grønne område. Der blev leget til den store guldmedalje og der har været en masse trætte børn i aftes, der tidligt fik hils på Ole Lukøje. Så fedt at se, at det var på gammeldags analog maner og uden al den elektronik, de ofte nok ser.

Næste generation musiker er måske også på vej. For oppe ved scenen, var der en lille dreng. Han havde en guitar derhjemme, men den havde han ikke fået med. Så han fandt en gren, som måtte fungere som guitar i mangel af bedre og så assisterede han lystigt musikerne. Hvad kan det ikke ende med.

Arrangørerne, Broager Udviklingsforum, BUI Rock, Broager og omegns handels og erhvervsforening og Broager Kultur, siger mange tak til musikerne og de frivillige, uden dem ingen parkunderholdning.

Der er igen parkunderholdning den 20. august fra klokken 1400 – 1800 og arrangørerne håber igen på godt vejr.

Billederne er alle stillet til rådighed af Sønderborgnyt, bortset fra billedet i artiklen, der er taget af skribenten og det sidste billede af “De 3 snitter” der er taget af Broager Kultur.

-jørgen

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing