Broager.dk

Søndagsordet: Gendarmstien i sommer

STOR INTERESSE FOR GENDARMSTIEN

Af Kaj Østergaard

Aldrig før har jeg set så mange mennesker på Gendarmstien som i år, selvom det har stormet og regnen stået ned i stænger, der udløste en dansk rekord med 140,8 mm regn i juli.

For noget tid siden skrev jeg en miniserie her på broager.dk med overskriften ”søndagsordet”, som stadig kan læses under fanen ”Broue Tidende”.

En af artiklerne hed ”Alle taler om vejret” som jeg skrev i forsommerens tørkeperiode. Jeg havde aldrig forestillet mig vejrets rasen og hærgen, som her i sommer – både lokalt og globalt.

I nævnte artikel skrev jeg om den tidligere rekord for regnmængder i juli måned i Danmark, som stammer helt tilbage fra 1931 på 140 mm regn, og resulterede i et dæmningsbrud på Broager Banen omkring Dynt.

Også tysk interesse for Gendarmstien

Den nordtyske TV-station NDR har igen fattet interesse for Gendarmstien, især efter at den grænseoverskridende cykelfærge sejler på Flensborg Fjord.

Søndag 13. august sendte NDR deres populære TV-Serie ”Ostseereport”, som denne gang handler om Gendarmstien, og hedder ”Auf dem Weg – Wanderung auf dem Gendarmenpfad”.

Udsendelsen kan ses her: Ostseereport om Gendarmstien

På hjemmesiden for NDR kan man i programoversigten, læse en foromtale for programmet med billeder.

Foredrag på biblioteket i Broager om Gendarmstien

Torsdag 14.september kl. 16.30 -17.30 holder bibliotek i Broager et foredrag med titlen ”Turen på Gendarmstien – i historiens fodspor”.

Her vil turguiderne Annette Krenzen og Sølvi J. Koch fortælle om kunst, kultur og historier langs Gendarmstien fra Padborg til Brunsnæs.

Annette Krenzen er historiefortæller, vandreentusiast og underviser på UC SYD. Sølvi J. Koch, der er født og opvokset i grænseegnen, underviser på Flensborg Bibliotek og interesserer sig for egnens historie og kultur.

Nyt efterårskatalog fra Sønderborg Bibliotek

Biblioteket i Sønderborg er netop udkommet med et nyt katalog, hvor efterårets aktiviteter og arrangementer omtales.

Her kan man læse mere om foredraget på Biblioteket i Broager, og få inspiration til andre arrangementer.

Kataloger indeholder mange ting mellem himmel og jord – JUST DO IT!

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing