Broager.dk

Anbefaling til Vemmingbund: Forlad sommerhuset

I aften torsdag fortsætter man i Vemmingbund med at forebygge oversvømmelserne. (Foto: Berit)

Ajourført med billeder fra Vemmingbund taget af Berit ved 17-tiden torsdag.

 

Det ser ud til, at Vemmingbund bliver det område i kommunen, som bliver absolut hårdest ramt af de igangværende oversvømmelser.

342 bygninger i Vemmingbund er i risiko for at blive alvorlig ramt de(t) kommende døgn. Allerede nu (kl. 17 torsdag) er vandet nået op til og over dele af Vemmingbundstrandvej, som på et tidspunkt bliver lukket sammen med andre til- og frakørselsveje i området.

-Vi vil helst ikke forlade huset, men hvis vi bliver udelukket fra at kunne komme herfra, så må vi jo gøre det, siger Berit Jensen, som bor i 2. række fra vandet, på Lindevej og er i fuld gang med at sikre huset.

I første række til vandet er beboere gået sammen om at udlægge sandsække. De har tilmed anskaffet og udlagt sand som bølgebrydere fra to store containere. Senest bygges der halmballe-barrierer for vandets fremtrængen.

 

I kommunens seneste opdatering er det netop forholdene i Vemmingbund, der er omtalt. Kommunen skriver med overskriften:

Gør dit sommerhus i Vemmingbund klar til oversvømmelse – og forlad det

Hvis vandstanden når over 170 cm vil sommerhusområdet i Vemmingbund blive ramt af oversvømmelse. Da der varsles højvande på 210 cm og desuden er risiko for høje bølger, anbefales det, at alle sommerhusejere i Vemmingbund sikrer husene mod oversvømmelse og forlader området. Det forventes, at vejene i Vemmingbund vil være oversvømmede fra fredag morgen til lørdag middag. Hvis du ikke har et sted at tage hen eller har andre spørgsmål, så kontakt vagtcentralen på tlf. 8872 4110

Følg situationen ved at klikke på dette link:

https://sonderborgkommune.dk/hojvande

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing