Broager.dk

Blev dit hus skadet ved stormfloden?

Nu gælder det kystsikringen i Vemmingbund. Billedet er fra stormfloden 2023. (Foto: Sønderborg Kommune.)

Endnu er der ikke nogen, der har ved, hvor mange sommerhuse ved Vemmingbund, der led skade under stormfloden, men det vil både Vemmingbund Sommerhusforening og landsbylauget nu forsøge at finde svar på.

I et nyhedsbrev til sommerhusejerne i Vemmingbund opfordres de skadelidte til at melde sig. Det sker med et spørgeskema.

”Vi har forsøgt at finde ud af, hvor mange sommerhuse, der fik skader i forbindelse med stormfloden. Det har ikke været muligt. Derfor beder vi jer, der er ramt om at besvare dette spørgeskema. Grunden til, at vi ønsker et overblik over antallet af huse, der fik skader i forbindelse med stormfloden, er for at stå bedre rustet i en dialog med kommunen angående fremtidige tiltag så Vemmingbund sikres bedst muligt i forbindelse med voldsomt vejr. Der er ingen tvivl om, at kystsikring bliver et af de områder foreningerne Også strandrensningen i år prioriteres. For det ser forfærdeligt ud på stranden.

”Så der er foreløbig planlagt 2 arrangementer for at få ryddet op så godt, vi kan. Onsdag den 20. marts fra kl. 16.15 til 17.30 og onsdag den 5. juni fra kl. 13 til 15. Vi håber igen på god opbakning fra jer. Indsatsen belønnes med en ringriderpølse og en sodavand,” hedder det i nyhedsbrevet.

Legepladsen

Via Sønderborg Kommune lykkedes det at få repareret legeredskaberne på stranden i Vemmingbund som en garantisag fra Kompan.

“Vi skulle selv fjerne sand, så legeredskaberne kunne repareres. Tak til et par seje hjælpere som klarede udfordringen i stiv kuling en kold januar dag. Men nu kan der leges igen,” oplyser foreningerne i nyhedsbrevet.

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing