Af Kristian Pallesen
Det gik rigtig flot med at afvikle det første grundlovsmøde i byparken i Broager – for første gang i flere år – og Benny Engelbrecht varslede, at der gøres forsøg på at komme igen. At gøre grundlovsmødet i Broager til en tradition.
Benny Engelbrecht underholdt, men før vi bringer et par linjer om Henrik Dam Kristensens indlæg, så skal I læse lidt om de drømme, der kan følge md tanken om at køre i elbil. Benny Engelbrecht har skrevet en sang om rækkeviddeangst for begyndere – med omkvædet ”Ja, for hver eneste gang jeg trykker speederen i bund i min drøm, vågner jeg med rækkeviddeangst.”
Fra egen virkelighed kan jeg aflive den bekymring. Jeg kørte i elbil i weekenden 372 km. Og hjemme i garagen igen søndag havde jeg endda 174 km i reserve, før jeg ville have nået forventet maksimum på 546 km. på én opladning!
Henrik Dam Kristensen, i 32 år medlem af Folketinget og dets formand i flere år, holdt årets grundlovstale og bemærkede bl.a., at han har rekorden som den formand, der har haft flest sygemeldinger fra folketingsmedlemmer som følge af stress. Han er bekymret for, at rekorden bliver slået af den nuværende formand.
Det er der flere årsager til. Det ændrede mediebillede fra den tid med deadlines omkring spisetid. Dengang var der mediemæssigt ro om aftenen. Der var tid til eftertænksomhed. Nu bringes nyheder døgnet rundt på sociale og andre medier. Det gør livet vanskeligt for folketingsmedlemmer. Der er ikke ro og tid til eftertænksomhed.
Kongen
-I grundloven tror jeg, at kongen bliver nævnt flere end 40 gange, og hvis ikke lige kender til det danske demokrati, skulle man nærmet tro, at det er kongen der bestemmer. Derfor har Folketinget også set sig nødsaget til at lave en fortolkning af grundloven, som f.eks. de unge så får udleveret.
Om grundloven vil jeg sige, at den er god, den er stabil og kun ændret ganske få gange, den giver rammerne om det der er ét af verdens bedste samfund.
Og om Folketinget vil jeg sige, at Folketinget er betydeligt bedre og folketingsmedlemmerne er betydeligt bedre som deres rygte.
Sandheden er, at Folketinget er unikt til at samarbejde. Er I klar over, at over 80 procent af lovene er vedtaget med over 80 procent af Folketinget bag sig. Det betyder, at danske politikeres vilje til at indgå kompromis også er med til at give den stabilitet, vi har i det danske samfund.
Rundt omkring i verden er der mange samfund, der ønsker netop den stabilitet, vi har i Danmark, sagde Henrik Dam Kristensen og illustrerede det med et evt. regeringsskifte i England efter sommerens valg. – Så vil den næste regering bruge al sin tid på at bryde alt det ned, den nuværende regering har gennemført. Sådan foregår det ikke i Danmark.
© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing