Broager.dk

De sang julen ind med nye salmebøger

Sognepræsten, der tog initiativ til at søge Lions om tilskud – sammen med Kaj Hattens, Lions Broager-Gråsten

 

Fotos: Finn Wogensen

Fredag sang de ældre på plejecentret i Gråsten julen ind – og de tog 35 nye salmebøger i brug for første gang. Lions Broager-Gråsten har doneret salmebøgerne med en skriftstørrelse, så de ældre nu kan læse salmerne i Den Danske Salmebog.

-Det har vi gjort, efter at sognepræst Hanne Beierholm Christensen sendte os historien om, hvorfor plejecentret mangler nogle ordentlige salmebøger med en skriftstørrelse, så de kan læses og med oplysningen om, at hverken plejehjemmet eller menighedsrådet har de nødvendige midler, fortæller præsidenten for Lions Broager-Gråsten, Kristian Pallesen, Broager.

Forhistorien er, at da der i 2003 udkom en ny udgave af Den Danske Salmebog, overtog plejehjemmet gamle salmebøger fra forskellige kirker – alle i en udgave med små bogstavstørrelser, som mange af beboerne har svært ved at læse.

Nogle af beboerne og brugere af daghjemmet har en gang imellem efterspurgt specifikke nyere salmer, som de måske har sunget til en barnedåb eller en begravelse. Disse findes ikke i de gamle salmebøger men er med i den nye udgave.

Sognepræst Hanne Beierholm Christensen stod for arrangementet på plejecentret, og Lions Broager-Gråsten var repræsenteret ved et mangeårigt medlem, Kaj Hattens, Gråsten. Som sognepræst i Gråsten og Adsbøl sogne kommer Hanne Beierholm Christensen hver anden uge på Gråsten Plejecenter til skiftevis gudstjeneste og højtlæsning.

– Jeg fornemmer, at beboerne og brugerne af daghjemmet holder af, at kirken kommer til dem, når nu de ikke længere har mulighed for at komme op i kirken, og der er generelt stor tilslutning til vores arrangementer.

Til gudstjenesterne deltager også vores kirkesanger og organist, for musikken spiller en stor rolle, da beboerne med demens stadig husker salmerne og nyder tonerne, rytmen og de kendte ord.

Send en ansøgning

-Lions Broager-Gråsten har som formål at hjælpe – at yde en håndsrækning til det gode liv. Vi efterlyser faktisk ansøgere fra foreninger og andre, der måtte have brug for et beløb til at virkeliggøre projekter eller ideer, tilføjer Kristian Pallesen.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing