Broager.dk

Forårsudstillingen åbner på søndag

Åbningstalen holdes af Axel Johnsen, direktør for Museum Sønderjylland, når Broagerlands Kunstforening på søndag den 24. marts åbner årets forårsudstilling på Cathrinesminde Teglværk.

Else Frøsig, Sønderborg, er den ene af to danske udstillere. Hun er født i 1960 i Vestjylland og er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding på den grafiske linie.

Arbejdede som Art director på Ogilvy/Aarhus i 18 år og blev derefter selvstændig grafiker. Bor I dag Sønderborg.

Hendes arbejder består af tegninger og papirskulpturer. I hendes blyantstegninger skal der ikke ledes efter skjulte hentydninger, det er i det nære og i små glimt fra hverdagen motiverne findes. Glæde, sorg og det smukke bliver bearbejdet på papiret.

I papirskulpturerne er det fantasi og underspillet humor der er det gennemgående, et kreativt frirum og legeplads. Teknikken er inspireret af mexicanernes papmachemetode ”alebrije”, men hun har omsat teknikken til helt hendes eget udtryk. Else Frøsig er medlem af KKS – Kvindelig kunstner samfund og har adskillige udstillinger bag sig gennem nu flere end 20 år.

Ulrike H. Rasmussen er den anden danske udstiller. Hun er født 1944 i Tyskland. Bosat i Danmark siden 1974. Uddannet folkeskolelærer

1993/1994 Kunsthøjskole Thorstedlund, 1997-2001 Svendborg Kunstskole og korte kurser i Toscana, Aarhus kunstakademi samt på Ærø Kunsthøjskole.

Hun rummer mange sider. Mens hun i mange år har arbejdet abstrakt, har hun de seneste år valgt det fabulerende, det fortællende og af og til endda det fantastiske som sin skulpturelle udtryksform.

Inspirationen findes i oplevelsen af menneskelig adfærd og skæbne, i de valg vi mennesker træffer. (Tom Jørgensen)

Det er især emner som vækst, sammenspil og forfængeligheden, der beskæftiger hende.

Det udstillede værk ”Bølgen” er blevet skabt i 2021 i anledning af en mindeudstilling for Helene Michelsen.

Hendes kunstnervenner/veninder bidrog med foldede skibe, nogle indeholdende personlige ord. Bådvraget har Helene fundet og været med til at udgrave.

Er medlem af: FFKK (Flensborg Fjord Kunst- og Kulturforening). Kunstpunkt og Kunstværket, Augustenborg og The Nordic Group og har haft udstillinger og været på studierejser til f.eks.: Danmark, Tyskland og Mexico, New York, Mexico, Egypten, Venedig og Kassel.

Fra Tyskland udstiller:
Ellen Ribbe med bl.a. tegninger der bevæger sig i mange retninger, sommetider er de tredimensionelle og det er overladt til gæsterne at afkode værkerne.
Thomas Kay Matz kommer med malerier, der har udviklet sig under selve arbejdsprocessen. Stilen er ikke låst fast, da han så ville føle en begrænsning.
På ferniseringsdagen er der som sædvanlig cafe med et lille udvalg af kager.

Udstillingen kan ses tirsdag til søndag, 1. april er dog åben fra kl. 10.00 til kl. 16.00

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing