Broager.dk

Gravkoen arbejder – de næste 3-4 år i midtbyen

Det helt store kloakarbejde er nu i gang i Broager midtby. SONFOR har nemlig indledt med at grave i Vestergade fra Nejsvej for at lægge to rør – ét til spildevand fra husene og et til regnvandet fra nedløbsrørene ved de enkelte huse.

–  Fra november 2023 til juli 2024 vil vi grave den første etape af kloaksepareringsprojektet for Broager midtby, oplyser projektleder i SONFOR, Reidun Wik Kaad. Forventningen er, at kloaksepareringen er færdig til nytår i begge ben af Vestergade fra Nejsvej til Y-udfletningen.

I perioden vil Vestergade være spærret for gennemkørsel. Ensretningen vil periodevis blive ophævet, og der vil blive skiltet for omkørsel. Beboerkørsel vil være tilladt, tilføjer projektlederen.

I forbindelse med gravearbejdet er Broager Vandværk i gang med på samme strækning at skifte de gamle vandrør ud med nye. Og med udgangen af denne uge ventes vandværket at være færdig med udskiftningen også i Borgergade og Gartnervænget.

Nærmest Nejsvej nærmer udgravningen sig en dybde af 6,5 meter, hvor der bliver sat en brønd med en diameter på 1,5 meter, hvorfra nye rør på 60 centimeter i diameter bliver lagt ned i Vestergade.

 

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing