Broager.dk

Indfør et trawlforbud i Flensborg Fjord

Togforbindelser og banegårde i grænseregionen blev drøftet på et møde forleden i Grænsetrekanen og vil også være emner i 2024. Foto: Sønderborg Kommune

Flensborg Fjord lider af kraftigt iltsvind. Aabenraa Kommune, Sønderborg Kommune og Flensborg by går derfor nu sammen med Kreis Schleswig-Flensburg om et kort Interreg-projekt med fokus på vandkvaliteten i fjorden. Medfinansieringen fra de fire partnere er sikret.

Det oplyser borgmester Erik Lauritzen efter et møde i Grænsetrekanten, som omfatter Aabenraa Kommune, Flensborg by og Sønderborg Kommune.

– Ansvaret for at få bedre havmiljø er fælles, og vi skal alle gøre noget godt for havet. Vi er blandt andet nødt til at mindske belastningen af næringsstoffer fra land. Og så har vi fra dansk side brug for et trawlforbud for fiskeri med bundslæbende redskaber i Flensborg Fjord. Det findes allerede på tysk side, men mangler på dansk side, og det vil vi blive ved med at arbejde for, da det er en af de første, vigtige tiltag, der kan hjælpe med at forbedre vandkvaliteten i Flensborg Fjord, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.

 

Mødet i Grænsetrekanten drøftede aktuelle emner og emner for 2024. Blandt andet var stormfloden i oktober, energiproduktion, togforbindelser i grænseområdet og som nævnt vandkvaliteten i Flensborg Fjord.

Alle tre parter fortalte om deres erfaringer med stormfloden i oktober 2023 og Flensborg by vil gerne uddybe emnet på endnu et møde i 2024.

– Det grænseoverskridende samarbejde har stor betydning for vores region. Jeg ser gerne, at vi i fremtiden fokuserer endnu mere på at udveksle viden og erfaringer på tværs af grænser. Stormfloden for et par uger siden viste, at vi kan lære meget af hinanden på dette område, så vi alle er godt rustet til lignende situationer i fremtiden, siger Dr. Fabian Geyer, der er overborgmester i Flensborg by.

Også et kig ind i fremtidens energiproduktion blev drøftet, da både energiparker og PTX-anlæg er vigtige emner.

– Det er en meget vigtig dagsorden, og i Grænseområdet er vi allerede godt i gang med en grøn omstilling. Men der skal mere fart under næste fase, og derfor er det meget relevant, at vi får drøftet energiparker og PTX-anlæg i Grænsetrekanten. For de store projekter er med til at gøre området til en af Nordeuropas førende inden for vedvarende energi, og at de skaber samtidig vækst og arbejdspladser, siger Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune.

Togforbindelser og banegårde i grænseregionen blev også drøftet på mødet i Grænsetrekanen og vil også være emner i 2024.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing