Broager.dk

Møde om varme i Dynthuset i morgen onsdag

En fælles varmeløsning il landdistrikterne er meget vanskelig.

Dynt- Skelde- Gammelgab Landsbylaug & Socialdemokratiet Sønderborg, inviterer til debat om en retfærdig grøn omstilling i landdistrikterne onsdag den 6. december kl 19-21 i  ”Dynthuset” Gratelund 2 i Dynt. Alle er velkomne.

I Sønderborg ligger ca. 1/3 af husstandene i kommunen i landområder, hvor der ikke tilbydes en fælles varmeløsning – fordi det ikke er rentabelt. Det er både et paradoks og et problem, for skal vi i Sønderborg og Danmark i mål med den grønne omstilling, skal landdistrikterne med, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Kom og få indblik i den aktuelle situation i vores kommune og vær med til at diskutere, hvad vi kan og skal gøre for at sikre en retfærdig grøn omstilling, der omfatter hele kommunen.

Program:

Fire korte indlæg af 10. min. varighed:

  • Hvordan ser det ud med den grønne omstilling i Danmarks landdistrikter: Udfordringer og barrierer v/Erik Lauritzen, Borgmester, medlem af KL’s Klima og Miljøudvalg og i bestyrelsen for Balance Danmark.
  • Hvad gør vi aktuelt i Sønderborg Kommune for at sikre landdistrikterne lige muligheder for grøn omstilling? v/Tom Hartvig Nielsen, Formand for Udvalget for Landdistrikter & Bæredygtighed og næstformand SONFOR.
  • Hvad gør vi, i de områder der ikke er omfattet af de eksisterende muligheder og løsninger for grøn varme? v/Peter Rathje
  • Lokal varmeforsyning A/S: Hvad er vores erfaringer med lokal varme i Ullerup? v/Anders Bondo, formand for bestyrelsen Avnbøl-Ullerup Varme.

 

Debat: Hvilke løsninger mangler vi i Sønderborg? Hvad kan vi gøre lokalt, og hvad skal der ske nationalt? Bør forsyningspligten udvides til også at gælde varmeforsyning? Vil vi være forsøgskommune for én fælles varmepris?

Hvad synes du? Kom og giv din mening til kende og vær med til at præge udviklingen.

Arrangørerne byder på kaffe, gløgg og æbleskiver ☺

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing