Broager.dk

Ny forening klar til at videreføre Levende Teglværk

Af Kristian Pallesen
Fotos: Finn Wogensen

Opbakningen var utrolig flot til mødet på Iller Slot i denne uge, hvor de frivillige kiggede tilbage på årets opbakning til Levende Teglværk på Cathrinesminde. 37 af de 55 frivillige var mødt frem – og har nu stiftet en ny forening.

– Foreningens formål er mindst én gang årligt at holde arrangementet Det levende Teglværk for dermed at genoplive livet på et teglværk omkring år 1900, forklarer Henning Rasmussen, sekretær i den nye forening med navnet Levende Teglværk.

Baggrunden for initiativet er ret så god. – Det gik så godt i sommer, hvor vi selv skulle skaffe midler, at vi pludselig havde et større beløb i kassen, da vi var færdige. Hvad gør man så? Stifter en forening, med en formue på den gode side af 30.000 kr., bl.a. fordi også Teglværkets Venner har givet et tilskud, fortæller Henning Rasmussen og fjerner enhver tvivl.

Der bliver Levende Teglværk – også i 2024.

Den nye forenings bestyrelse er med, når Museum Sønderjylland og de frivillige på hele Broagerland mødes for at drøfte fremtiden for Cathrinesminde Teglværk. Det sker den 27. oktober.  Bestyrelsen er sammensat sådan:

Formand Ingebeth Clausen.
Næstformand Vibeke Schlebaum.
Kasserer: Svend Aage Wolff.
Sekretær: Henning Rasmussen.
Bestyrelsesmedlem: Sussie Sommer.

Vedtægternes opløsningsparagraf præciserer i øvrigt, at evt. midler skal tilfalde Cathrinesmindes Venner.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing