Broager.dk

Stormflod: Et kæmpearbejde ligger forude

Med 800 bigballer fjernet fra vejen i Vemmingbund er starten gået til et kæmpe oprydningsarbejde. Vemmingbund ligner nærmest en slagmark. Adskillige sommerhuse har taget skade af stormfloden.

Nogle huse kan man næsten ikke forestille sig bliver til huse igen. Værst ser det på Broagerland ud til at have ramt et hus udbudt til salg i Skeldekobbel – til 3,6 mio. kr. Det var til salg indtil fredag. Nu er det helt smadret af stormen. Resterne er lige til at rive ned.

Dagen i dag – søndag – kan sommerhusejere fortsætte det arbejde, mange satte i gang i går for at gøre sommerhusene beboelige igen. Heldigvis har stormflodsrådet allerede meldt ud, at der ydes erstatninger, og regeringen har opfordret forsikringsselskaberne til at reagere inden for et døgn med sagsbehandling, i takt med at skaderne bliver indberettet. Men der vil gå måneder, om ikke år, før alt er genskabt efter den værste stormflod i Danmark i mere end 100 år.

Finn Wogensen har taget disse billeder fra Vemmingbund – og vil om føje tid minde os om naturens kræfter op til weekenden 20.-22. oktober 2023.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing