Broager.dk

Timesdrift med tog: Find de penge nu!

Erik Lauritzen

Indlæg af borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg:

Det var et længe ventet ønske for Sønderborg Kommune, der mere eller mindre blev opfyldt i sidste uge. Gennem mange år har byrådet arbejdet for at få timedrift (med tog. red.) til og fra Sønderborg, og med Folketingets støtte af udgifterne til indkøb af to tyske togsæt samt til indretning af yderligere 21 togsæt, så er timedriften næsten kørt til perronen.

Med beslutningen bliver Tinglev til omstigningsstation mellem danske og tyske tog, og så fortsætter den indenlandske togtrafik til Sønderborg.

 

At vi skal vente med timedrift til 2028 er lige til den lange ende, men tog hver time til Sønderborg er ret godt, fordi en attraktiv togdrift binder Sønderborg Kommune sammen med resten af landet. Mobilitet gennem en forbedret kollektiv togdrift betyder meget for tiltrækning af tilflyttere til området, og derfor har en bedre toginfrastruktur med flere afgange og ankomster i Sønderborg stor betydning.

Timedriften vil også betyde meget for de mange studerende, der tager en uddannelse på SDU, EASV og vores erhvervsuddannelser, og det gør det endnu mere attraktivt at læse i Sønderborg.

Selv om timdriften nu endelig ser ud til at blive en realitet, så er det vigtigt at læse helt ind i pressemeddelelsen fra Transportministeriet står der, at ”En gennemførelse af timedrift til Sønderborg forudsætter, at der til den tid findes finansiering hertil.”

Min opfordring til Folketinget skal lyde: Find de penge nu, så vi ikke i 2028 står med den udfordring, at der ikke er økonomi til at gennemføre timedrift til og fra Sønderborg. Ingen er tjent med, at vi skal være usikre på timedrift de kommende år eller skal til at slås om finansiering, når tiden siger nærmer.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing