Broager.dk

To cykelfærger er klar til rekord-sæson

I denne weekend indleder Foreningen Cykelfærgens Venner årets sæson med sejlads på to ruter med to færger fra Egernsund.

Den ene rute går til Langballigau via Brunsnæs. Den anden rute går til Flensborg.

-Årsagen til, at vi kan mønstre to færger, anløbe seks havne i fire kommuner i to lande, er, at vi sejler hen over Flensborg Fjord og kan besøge et andet land.

Det blev vi mindet om i 2020, da coronaen udfordrede os, og vi måtte sadle om og sejle en ren indenrigstur til Sønderhav. Efter 18 dage måtte vi skynde os at lukke ned, sagde formanden for Foreningen Cykelfærgens Venner, Gerhard Jacobsen, i går ved den officielle indvielse af sæsonen i Egernsund.

Han oplyste også, at ca. 65 procent af gæsterne sidste år var tyskere, der ville til Danmark.

Cykelfærgen går ind i den 5. sæson og kan se frem til at slå rekord. Der er forhåndsbooket som aldrig før. Forhåndsbestillingerne til denne sæson svarer ca. til halvdelen af omsætningen i hele den første sæson. Og de frivillige bakker op. 30-40 frivillige hjælper til lands og til vands. Uden dem var der ikke nogen cykelfærge på Flensborg Fjord.

Gerhard Jacobsen takkede især Sønderborg Kommune for den opbakning, Cykelfærgen har fået tilsagn om i år og næste år.

Bedre forhold i Brunsnæs

Vi besluttede sidste år at søge midler til et kvalitetsløft af anløbsforholdene i Brunsnæs. Det er vores akilleshæl på turen til Langballigau. Det er jo i Brunsnæs, færgens historie har sit udspring. Det var fra Brunsnæs en færge allerede i Middelalderen sejlede til Holnis. Vi skal bruge 512.000 kr. til at forbedre broanlægget i Brunsnæs. Vi har rundt regnet nu 300.000 kr., så 205.000 kr. mangler vi endnu, så tøv ikke, hvis I kender én der vil være medinvestor.

Ny hjemmeside og nyt bookingsystem

Cykelfærgen sejler i denne weekend og har åbnet ny hjemmeside, hvorfra man på Als Turbåde kan booke, hvilken sejlads man ønsker. Weekend-sejladsen bliver gentaget den 23.-25. juni og den daglige tursejladser indledes fra den 30. juni, oplyser Gerhard Jacobsen, som tror på, at Cykelfærgen på Flensborg Fjord efterhånden er så kendt, at 2023 går hen og bliver den bedste sæson siden Cykelfærgens opstart i 2019. Du kan booke billet på dette link:

https://booking.cykelfaergen.info/?utm_campaign=Booking2023&utm_source=header&utm_medium=banner&utm_content=Book+oplevelsen

Vil gerne udvide

Turisme-organisationerne på både dansk og tysk side viser stor velvilje, og fra tysk side er der vist interesse for, at Cykelfærgen kan anløbe andre havne, f.eks. Gelting.

-Det har vi ikke ambitioner om lige nu, selvom Gelting har meldt deres interesse. Mit ønske er, at vi måske på sigt kunne få Glücksborg i tale, men det er ikke lykkedes mig endnu. Men Glücksborg ville være naturlig at anlægge, når tiden er inde til det, sagde Gerhard Jacobsen.

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing