Broager.dk

Broagerland slipper for nye vindmøller og solcelleparker

Sønderborg Kommune har udpeget 14 mulige steder til nye vindmøller og solceller, og i første omgang er der hverken placeret nye vindmøller eller solcelleparker på Broagerland, og Broagerland er ikke med i det videre arbejde med at få de 14 foreslåede områder indarbejdet i det nye kommuneplanforslag.

Forslaget til mulige placeringer til vedvarende energianlæg er et skridt på vejen i kommunen lokale ambition om et CO2-neutralt energisystem i 2029 – og næste skridt er et dialogmøde mandag den 13. marts kl. 17-19 i SFS-Hallen, Borgmester Andersens Vej 100, Sønderborg, hvor interesserede borgere kan være med til at forme fremtiden for vedvarende energi i Sønderborg Kommune.

Planerne skal også understøtte den nationale klimaaftale om grøn strøm og varme, der skal muliggøre en firedobling af den samlede elproduktion fra solenergi og landvind frem mod 2030.

På mødet skal vi tale om hensyn og muligheder, og formålet er at få belyst, hvad der er vigtigt at prioritere, når vi skal sætte nye vindmøller og solceller op, skriver kommunen i indbydelsen, som du kan læse HER.

Kommunen vil præsentere de udlagte vedvarende energiarealer. Ingen af områderne har endeligt godkendte sol- eller vindprojekter. Dialogmødet er derfor første skridt i planlægningen af mere vedvarende energi i Sønderborg Kommune.

Til dialogmødet har vi følgende temaer på dagsordenen:

• Hvorfor sol- og vindmølleplanlægning i Sønderborg Kommune?

• Fortælling om konkret lokal værdiskabelse fra vindmøller

• Hvordan får vi den bedste inddragelsesproces i det videre forløb?

• Drøftelser i bordgrupper hvor vi sammen får lyttet til bekymringer, muligheder og prioriteringer.

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing