Broager.dk

Brunsnæs får bedre bro og badetrappe

Foto: Asta Flyvberg

Som følge af stormen og oversvømmelserne i Østersøen sidste efterår opstod der også betydelige skader på næsten alle Cykelfærgens anlægsbroer. Et omfattende reparations- og renoveringsarbejde blev hurtigt sat i gang og vil være færdigt til starten af cykelfærgesæsonen.

-Vi er glade for, at renoveringen af kajpladsen i Sønderhav blev sat i gang så hurtigt, og at vi allerede har fået lovning på en egnet kajplads i Flensborg. Reparationen og renoveringen af bådpladserne i Brunsnæs og Langballigau er også godt på vej.

Samarbejdet mellem vores forening og offentlige og private aktører på begge sider af grænsen er fremragende,  forklarer Gerhard Jacobsen.

For anløbsbroen i Brunsnæs har foreningen Cykelfærgens Venner indgået en 10-årig brugsaftale med ejeren og har også indvilliget i at organisere og finansiere det nødvendige renoveringsarbejde. Lokalbefolkningen og andre partnere langs Flensborg Fjord har været involveret i projektet. Når molen er færdig, vil den også have en badetrappe og dermed blive et nyt trækplaster for badegæster. I alt anslår foreningen omkostningerne til 512.000 danske kroner (ca. 69.000 euro).

Selv om det meste af finansieringen nu er på plads takket være støtte fra Sønderborg Kommune, lokale sponsorer og midler fra LAG-puljen, håber Gerhard Jacobsen stadig på yderligere sponsorstøtte fra tysk og dansk side. Når alt kommer til alt, skal finansieringshullet på 200.000 DKK (ca. 29.000 EUR) lukkes så hurtigt som muligt.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing