Broager.dk

Garanti: Du kan løbe 5 km uden pauser

Af Kristian Pallesen

Det er meget tæt på en vandtæt garanti, når BUI Motion forudser, at klubben kan træne dig op til at løbe 5 km. uden pauser ved Gendarmløbet søndag den 15. september. Du skal bare mande dig op til at blive første gangs-motionist på søndag den 7. april.

På torvet i Broager håber BUI Motion kl. 9.30 at kunne byde ca. 40 velkomne til sæsonstarten, hvor to trænere er afsat til at guide nybegynderne gennem et ugelangt træningsforløb uden skader!!! Målsætningen er, at alle får en bedre kondition og en god social oplevelse ved at løbe sammen med andre. At det også giver den enkelte kræfter til bedre velvære, er blot én af tillægsgevinsterne.

Forfatteren til denne omtale har testet holdbarheden af påstanden om de 5 km uden pauser. Fyldt 70 år tog jeg imod et efterårstilbud om at kunne løbe 5 km uden pause til Skodsbøls nytårsløb. Det lykkedes.

Undgå skader

Hvis jeg havde jeg fulgt anbefalingerne om at tage kroppens signaler alvorligt nok, så havde jeg måske undgået en alt for lang pause efter en et par skader. Men lysten til at løbe fik jeg for et par år siden takket være BUI Motion – og den lyst har jeg stadig. Jeg er i fuld gang i genoptræningen.

-Vi er sædvanligvis ca. 20 deltagere i træningen hver søndag formiddag. På søndag den 7. april håber vi på at blive ca. 40, altså det dobbelte antal i kraft af nye deltagere, siger én af trænerne, Michael Meilandt Jacobsen.

Han understreger, at søndagen nok er opstarten for nybegyndere. Andre løbere og motionister skal ligeledes være hjertelig velkommen.

Vi har 5 km, 10 km og 10+ km som løbehold, samt et gå-hold (~10 km).

Efter træningen er BUI-Motion vært ved kaffe og croissant til alle fremmødte leveret af SuperBrugsen.

Flere vil mere

Der er flere, der begynder om foråret. I efterår og vinter falder en del fra. Men for os løbere er det ikke et spørgsmål om sæson men om påklædning. Vi er ikke en eliteklub men en klub, hvor det ikke kun er motion men også et spørgsmål om det sociale, om samværet ved at løbe sammen, siger Michael.

 

Nogle af sidste års nybegyndere har løbet både 10 km. og en halvmaraton.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing