Broager.dk

I.P. Nielsens oldebarn er både stolt og taknemmelig

Anders Caspersen – I.P. Nielsens barnebarn

I.P. Nielsens oldebarn, Anders Caspersen, som ejer Hytten ved Dynt strand sammen med sin Ini er stolt og taknemmelig for busten af I.P. Nielsen.

Vi bringer her et længere uddrag af talen:

-Jeg er så taknemmelig over det store arbejde, hele bestyrelsen i IP Nielsen fonden står bag: Men i dag er det to af fondsmedlemmerne, nemlig Frode Sørensen og Bendt Olesen jeg vil takke for at gøre dette fantastiske projekt til virkelighed.

Der har ligget et kæmpe arbejde bag, både med at finde kunstnere, fondsmidler og ikke mindst noget af kamp om placeringen af skulpturen.

Jeg synes skulpturen står så smukt her i Broager park. Tusind tak til jer begge to.

I kraft af at det var min far, der ejede Hytten før mig, er jeg med jævne mellemrum gennem hele livet kommet hernede i Broager. Som nogen af jer måske kan høre, er jeg ikke født og opvokset i Sønderjylland, men kommer fra Greve, syd for København. Mine forældre havde båd og vi kom sejlende herned fra Hundige havn, og lagde båden for svej bag en pynt i Vemmingbund, og så gik vi til Hytten med al vores oppakning.

At rejse på den måde betød også at vi gik til Brugsen i Broager for at handle ind. Det er en tur på 5 km. Hver vej.  Og der blev slæbt nogen liter mælk til os 3 brødre, så man kunne godt få lange arme efter sådan en tur.

…Og nu skal vinyde den flotte skulptur

Min far havde fortalt os børn om hans stolthed over IP, men det kan slet ikke måle sig med min stolthed over nu at kunne nyde min oldefar hver gang jeg er i Broager. Flere gange om året når vi er hernede besøger vi Broager kirkegård, for at se IPs gravsted og hans meget fine gravsten. Men nu skal vi også besøge parken og nyde den flotte skulptur

Udover skulpturen har IP Nielsen nu også fået sin helt egen plads, lige nede ved siden af hans gamle hus ”Hytten”. Hvor er det fantastisk og sejt. Hvor mange har lige en oldefar med egen skulptur og en plads opkaldt efter sig. For ikke at glemme de veje, som også bærer IP’s navn.

Hver gang vi laver forbedringer ved Hytten eller i haven, er både min far og IP med i vores tanker, og ved de begge sidder deroppe og glæder sig over dette.

Sådan er det også idag – IP sidder deroppe og er ved at revne af stolthed over dette arrangement.

Fandt nye spændende ejerdele

Jeg har altid følt mig velkommen i Broager, og vi har efterhånden også fået rigtig gode relationer hernede. Disse værdsætter vi meget, og det gør det endnu mere attraktivt at komme herned, og hvem ved, på lang sigt kunne vi godt se en fordel i fast at bosætte os hernede.

Jeg glæder mig også over initiativet af udstillingen i Broagerhus, der åbner lige efter dette arrangement.

Jeg har inden for de sidste 3 år mistet først min far og senest min mor, og i forbindelse med oprydningen af deres fælles bo fandt jeg nye spændende IP Nielsen ejendele og fotos.

Det har været spændende og sjovt at gå alle disse ting igennem, og jeg er stolt over at noget af dette nu bliver udstillet i Broagerhus.

Jeg håber mange af jer vil tage jer tid til at besøge udstillingen.

Tusind tak til jer alle sammen.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing