Broager.dk

Kom maj, du søde milde

Kaj Østergaard har fotograferet ved parken og på kirkegården.

Kom maj, du søde milde

Af Kaj Østergaard


Nu har vorherre endeligt lukket for den store hane, og tændt for solen. Som et trylleslag springer træerne ud, og blomster popper op med forskellige dufte og farver.

Her på Broagerland er vi godt forvent med mange små oaser og åndehuller, som lokker folk udenfor. Vi mennesker har det, som da køerne blev lukket ud på græs for et par uger siden, og dansede ballet af bare glæde.

I denne tid er parken og kirkegården et hotspot. Her kan man fylde vitaminer på krop og sjæl. Ved parken kan man se de flotte kirsebærtræer, der byder foråret velkommen, og kirkegården er også en hel palet af farver.

Den gamle kirkemur der vender ud mod Parkvej skal gennemgå en renovering. I denne uge har en murer og to ansatte fra Nationalmuseet, derfor lavet forskellige undersøgelser og prøvegravninger for at fornemme murens tilstand.

Ved mindehøjen har man fjernet stentrappen, og man skal derfor gå op fra siden. Den gamle trappe var efterhånden også besværlig og farlig at gå op af. På træerne ved mindehøjen har personalet opsat en uglekasse og nogle stærekasser. Sidste år var der en ugle med unger i kassen.

Kirkeskoven 2.0 er stadig et fint åndehul for både små og store – med eller uden hund. For tiden står der en slags tipi i skoven, der er lavet af nogle grene, formodentlig af nogle børn.

Broager Kirke skal snart gennemgå en større renovering, som medfører at kirken bliver lukket i lang tid. Heldigvis kan man stadig gå en tur på kirkegården, hvor der er masser af liv og fuglefløjt, som er balsam for sjælen.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing