Broager.dk

Ny medlemsfremgang i Ældre Sagen i Broager

Formand Tove Hansen i snak med nogle af de fremmødte.
En flot tilgang af nye medlemmer, et fornuftigt godt regnskab, et stærkt udbud af tilbud og kun ét aflyst arrangement.

Jo, Ældre Sagen i Broager kan se tilbage på et godt år. Trods naturlig afgang var medlemstilgangen sidste år på 21, så der nu er 1.337 medlemmer af den lokale afdeling af Ældre Sagen.

-Det er rigtig flot, bemærkede formanden, Tove Hansen, Egernsund, i beretningen på årsmødet, som i går blev afviklet på Broagerhus. Så alt var godt – dog ikke fremmødet. For kun 39 var mødt. De fik til gengæld et godt indblik i, hvad 50 frivillige hjælpere i Broager gør for medlemmerne.

-De frivillige gør en masse godt, og uden dem gik det slet ikke, understregede Tove Hansen.

-Vi er meget glade for de medlemmer, vi har og ved, at København er glade på vores vegne.

Der sidder 150 mand på vores hovedkontor i Snorresgade for at svare os og alle medlemmer. De får ca. 40.000 opkald på årsplan og rigtig mange personer for hjælp på utallige spørgsmål. Hvis I har spørgsmål, er I meget velkommen til at ringe. Jeg ved, de er meget venlige og hjælpsomme.

Samtidig har Ældre Sagen mange gode tilbud, som vi skal huske at benytte os af.

Husk at spørge ved besøg på diverse turiststeder, restaurantbesøg m.m.om de giver rabat til Ældre Sagens medlemmer. Kontingentet kan hurtigt tjenes ind ved at huske at spørge. Da jeg var til bilsyn i Broager, sparede jeg 50 kr. i kraft af, at jeg er medlem af Ældre Sagen, oplyste Tove Hansen.

Hun fortalte også om samarbejdet med de øvrige fire lokalafdelinger i kommunen og om landsforeningens delegeretmøde og politiske arbejde.

– Landsbestyrelsen har en masse møder med folketinget angående ældre og ensomme og kommer med mange forslag, som efterfølgende er blevet brugt til at lave nye love.

Der bliver lyttet meget til vores direktør Bjarne Hastrup , som vi også tit ser i fjernsynet . Vores ældreminister Mette Kierkegaard har uopfordret inviteret Ældre Sagen til dialogmøder, så vi har stor indflydelse på landets love. Vi er jo også en stor organisation med mange medlemmer. Vi har blandt sørget for, at forringelse af seniorpension er droppet og kæmper stadig imod forslag om, at virksomheder kan afvise kontanter.

Har lavet eget halvårs program

Ældre Sagens medlemsblad udkommer nu kun fem gange i året, før seks. Vi har lidt udfordringer med” Det Sker ”, da vi skal give input lang tid i forvejen til dette blad.

Derfor kan der forekomme ændringer, som er opdateret på vores hjemmeside og på broager.dk.

Vi bruger ikke bladet så meget til arrangementer, da det er meget tungt at arbejde med. Vi har derfor lavet en brochure med vores halvårsprogram i stedet for, som bliver sendt ud via vores mailliste og har også trykt nogle programmer. Brug derfor dette program og hjemmesiden for at følge med.

Online booking

I april startede vi vores online booking op. Det er gået rigtigt fint. Glendi har haft sin computer med og hjulpet flere ved søndagscaféerne, så de fremover kan klare tilmeldingen selv. Det hjælper os meget med betaling m.m. Til de sidste arrangementer har der været 60 % online og resten på telefonen. Det er stadigt muligt at melde til telefonisk for dem, der ikke har computer og hellere vil ringe til os.

Følg med

Vi har også en masse aktiviteter, så vores medlemmer får rørt sig. Kig på vores hjemmeside og broager.dk for at følge med i hvad der sker. Alle vores arrangementer vil stadig blive annonceret i Gråsten Avis.

Vi vil annoncere i de uger, hvor avisen udkommer i Broager og Sundeved, da det kun er hver anden uge, avisen dukker op i postkassen disse steder.

I kan også melde jer til en mailliste som Per Berthing styrer. Han sender annoncen ud, inden den kommer i ugeavisen.

Hvis I vil have annoncen på mail, kan I kontakte mig efter mødet, så vil jeg sørge for, at I får den sendt på mail.

Vi har også vores socialhumanitærgruppe, som laver et godt arbejde. Hvis der er brug for hjælpende hænder/tryghedsopkald m.m. hører vi meget gerne fra jer. Jytte Paulsen står for alt det praktiske, så bare ring til hende.

Til bestyrelsen i Broagerhus skal også lyde en stor tak for godt samarbejde.

Jeg vil gerne opfordre jer alle til at tegne et medlemskab i Broagerhus. Det koster kun 50,00 kr. årligt og jo flere medlemmer jo bedre, så står vi stærkt overfor vores kommune.

Tak til alle vores medlemmer, der trofast møder op til alle vores tilbud indenfor Ældre Sagen i Broager afdeling.

Til slut vil jeg gerne takke alle vores frivillige og mine bestyrelseskollegaer for et godt samarbejde i årets løb. Uden jer gik det ikke, sluttede Tove Hansen beretningen, som også bød på en gennemgang af aktiviteterne det seneste år.

Glendi Hvidkilde fortalte om regnskabet. Lokalafdelingen har haft et overskud sidste år på 53.074 kr., og har nu en likvid beholdning på 120.823 kr.

 

Bestyrelsesbordet.

Aktivitets-oversigten

Ældre Sagen i Broager Vi har haft 7 søndagscafeer:

 1. januar havde vi besøg af Birthe Cornelius, der fortalte om Egernsund malerne og fik serveret forloren hare.
 2. februar fik vi musik leveret af Vise Versa med irsk/skotsk musik, der fik os alle til at vugge frem og tilbage ovenpå gule ærter.
 3. marts havde vi besøg af Susanne og Bjarne Tønnis, der fortalte om deres sejlads ad de franske floder. Menuen var frikadeller og stuvet hvidkål.
 4. april spis sammen med musik og sangunderholdning ved Johnny Thomhav. Husarsteg og hjemmelavet is smagte godt.
 5. september kom Finn Granberg Hansen og fortalte om vores tur til Bornholm, som skal foregå fra den 9.juni til 12.juni. Der blev næsten udsolgt denne dag. Vi glæder os til at komme afsted og få nye indtryk og hyggeligt samvær. Vi spiste kalvefrikassé.
 6. oktober havde vi besøg af forstanderen på Adventure Efterskolen i Skelde Steen Emgren, der sammen med Nis og Birgitte sørgede for, at vi fik brugt stemmebåndene og fik smagt stegt flæsk og persillesovs.
 7. november hørte vi om jernbanen fra Skelde til Vester Sottrup. Vi havde besøg af Christian Frederiksen fra Lokalarkivet, der gav os en fin indsigt i jernbanen. Vi fik skipperlabskovs og citronfromage, som vi nød med velbehag.
 8. december havde vi julehygge med juleboller og brune kager. Underholdningen blev lidt anderledes, da jeg fik et afbud dagen før, da Calle Andersen, som vi havde bestilt i januar måned, var kommet på hospitalet. Heldigvis trådte vores gode ven Vagn til og hjalp os med at spille og synge. Stor tak til Vagn.

 

 1. januar var vi 50 personer på Alsion til nytårskoncert, som var udskudt fra 2022 grundet corona. Det var en rigtig fin aften, der startede med stjerneskud og en genstand, før vi skulle ind i salen og høre god musik.

2.februar var vi på besøg i Kunst Museum Panbo med brødtort og kaffe og derefter et virksomhedsbesøg hos Abena, hvor vi fik en grundig orientering og rundvisning på den store virksomhed i Aabenraa. En rigtig god dag med en masse indtryk.

 1. marts var vi på virksomhedsbesøg ved Linak og efterfølgende stjerneskud i Sønderborg. Vi havde lidt problemer med middagen, da vi var så mange, at vi blev nødt til at dele os. Nogle spiste på Sundhalle og andre på Colosseum. Det var ikke optimalt. Vi blev overraskede over de mange tilmeldte og kunne derfor ikke få pladser nok et sted. Det laver vi om en anden gang. Vi bliver jo altid klogere. (Forhåbentlig)
 2. maj havde vi vores aspargestur til Tyskland under kyndig vejledning af Christian Kronika, hvor vi så forskellige seværdigheder og indtog kaffe med Apfelstrudel og kiggede på skibe, der sejlede forbi. Nogle nåede også en tur med den lille færge. Vi sluttede dagen af på Bilskov Kro, hvor vi fik en masse gode asparges og skinke. Igen en god dag.
 3. juni havde vi indvielse af vores tilbygning på klubhuset (til 326.779 kr. red.) med underholdning af Tyrolerorkestret og gode taler. Vejret var fantastisk, og der mødte ca. 150 personer op, som fik serveret frikadeller og kartoffelsalat, da vi ikke måtte bruge vores grill på grund af vejret.
 4. august havde vi vores cykeltur til Dybbøl Mølle med efterfølgende grillmad i vores klubhus. Det var nogle druknede mus, der kom hjem fra cykelturen. og vi var nødt til at dække indenfor. Humøret var dog højt og stemningen fin. Vi var ikke så mange personer, så vi har valgt at droppe cykelturen i år.
 5. august var vi en tur i fængsel i Horsens og fik en guidet rundvisning. Vi skulle skynde os videre til Jelling, hvor vi fik et fint foredrag og kaffe med kage. Et lidt presset program, som vi nok skal lave om en anden gang, da vi kunne have brugt meget mere tid i fængslet. (Klogere igen)
 6. september havde vi planlagt en tur til Oldemors Toft i Padborg, hvor vi skulle have haft en rundvisning og kaffe med ”brødtort”. Turen måtte vi aflyse, da der var for få tilmeldte, så interessen er åbenbart ikke stor.

 

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing