Broager.dk

Nye lokalplaner for 120 nye boliger

Mens det tilsyneladende står helt stille med at skabe rammer for nyt boligbyggeri i Broager, har politikerne godkendt, at der udarbejdes lokalplaner for 120 nye boliger i Sønderborg, Hørup og Nybøl. Det fremgår af en pressemeddelelse med indledningen:

Teknik-, By- og Boligudvalget har godkendt, at der skal sættes gang i en række nye lokalplaner, der giver mulighed for lejligheder, rækkehuse og parcelhuse i hele Sønderborg Kommune. Og videre skriver kommunen:

Byrådet i Sønderborg Kommune arbejder for at skabe en kommune, hvor der er attraktive boliger i hele kommunen. Derfor har Teknik-, By- og Boligudvalget nu sagt ja til, at forvaltningen skal gå i gang med at udarbejde fire lokalplaner, som skal skabe rammerne for fire nye boligområder i Sønderborg, Hørup og Nybøl.

– Det skal være attraktivt for studerende, tilflyttere og børnefamilier at flytte til Sønderborg Kommune. Derfor glæder det mig, at der er interesse for at bygge nye boliger både i Sønderborg By og de mindre byer. Byrådet har sat et mål om at nå 77.000 borgere i 2030, og det mål understøtter de nye lokalplaner, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

De fire lokalplaner dækker over lejligheder og rækkehuse i Sønderborg, parcelhusgrunde og rækkehuse i Hørup samt rækkehuse i Nybøl. Derudover har udvalget godkendt en lokalplan for rækkehuse i Ulkebøl. I alt drejer det sig om mellem 124-139 boliger.

– Sønderborg Kommune har flere indsatser for at nå i mål med at tiltrække tilflyttere og skabe balance og udvikling i både land og by. Vi vil blandt andet skabe 2500 nye boligenheder placeret i hele kommunen. Arbejdet med at skabe nye boliger understøtter desuden fonden GOTO Sønderborgs arbejde med at skabe vækst i Sønderborg Kommune, siger Kristian Beuschau, der er næstformand i Teknik-, By- og Boligudvalget.

Udvalget godkendte at, at forvaltningen skal gå i gang med fire nye lokalplaner for:

Et projekt på Bülowsvej i Sønderborg, hvor der er ønske om at bygge almene boliger i tre-fire etager bestående af 20-30 lejligheder.

Et projekt på Katkær i Hørup, hvor der er ønske om at udstykke 17 parcelhusgrunde og 10 rækkehuse.

Et projekt ved Mejerivej i Nybøl med 30-35 rækkehuse.

Et projekt på Ved Skellet i Sønderborg, hvor grunden med en tidligere børnehave ønskes omdannet til 19 rækkehuse.

Desuden godkendte udvalget en lokalplan for rækkehuse på Østerkirkevej i Ulkebøl, som har været i høring. Lokalplanen giver lov til 28 rækkehuse.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing