Broager.dk

Optimisme trods økonomisk bet i Brugsen

Uddeler Michael Næsby og formand Kim Pedersen.

Af Kristian Pallesen

Hverken bestyrelse eller uddeler i SuperBrugsen i Broager ryster på hånden, selvom regnskabet er RØDT og underskuddet aldrig har været større.

SuperBrugsen kan nemlig nu se tilbage på et år med et resultat af primær drift på minus 4 mio. kr. imod 2,1 mio. kr. året før og et underskud på 3,5 mio. kr. før skat imod 1,7 mio. kr. i minus året før. En væsentlig forklaring på fordoblingen af underskuddet er en ekstra éngangsnedskrivning på ca. 2 mio. kr. på værdien af bygninger.

Men fortsat har SuperBrugsen i Broager en egenkapital på 19 mio. kr.

Bestyrelsesformand Kim Pedersen forklarede på generalforsamlingen onsdag aften, at omsætningen stiger over budgettet (en fremgang på i alt over 700.000 kr.) fordi kunder handler lokalt. – Og da vi har så gode priser, er vores resultat ikke helt på budgettet, forklarede han i beretningen.

– Broager har en god og moderne dagligvarebutik med et fint miks af personalet, fra dem med 1 års til 40 års ansættelse. Det ser jeg som at Super Brugsen i Broager er en attraktiv arbejdsplads, som kan anbefales til andre.

Kim Pedersen er lidt spændt på, hvad det nu fører med sig for en selvstændig butik som Broagers, at OK overtager ansvaret for COOP. Han håber, at det kommer til at betyde, at de selvstændige butikker nu langt om længe bliver hørt og kan se frem til bedre vilkår.

– Efter at OK har indskudt 2milliander i COOP ser COOP mere positivt på økonomien, og Super Brugskæden leverer gode penge til COOP. Alle selvstændige Brugsforeninger håber på reduktioner i omkostninger og på bedre priser på de varer, vi modtager fra COOP

Lokalt er det kloakeringen i midtbyen, han ser som en udfordring, SuperBrugsen skal og vil håndtere.

-Som I alle ved, er 2024 udfordret af diverse discountkæder. Men vi har gode loyale kunder og som tak kan de nyde godt af ekstra gode tilbud som dagtilbud ,Ja-tak på Facebook, online bestilling i delikatessen, og arrangementer i butikken, som vi nok skal have mere gang i – især når bymidten bliver gravet op og adgangen til butikken besværliggøres.

Gode bonuskroner

Vores kø nummersystem ved kiosk/bage/post er blevet taget godt imod. Men en bøn fra vores pakkepost er, er, at I bedes alle hente jeres pakke hurtigst muligt hver gang.

5,5 procent af kunderne  går ikke til kassemedarbejderne men bruger scan og betal, og endnu flere betaler med COOP appen.

COOP/Broager har i omegnen af 1.600 medlemmer. De havde i marts 290.291,20 bonuskroner, som de nu kan handle for i Broager Super Brugsen.

Vores svind ligger lidt over budget, så kunderne er gode til at få alle varerne betalt, og butikkens områdeansvarlige er gode til at sikre, at de varer som er på hylderne, også bliver solgt, bemærkede formanden.

Kim Pedersen pegede på to andre ting. – Igen i året har vi haft en del problemer med varelevering fra COOP. Dette synes nu at være kommet på plads. Og al plastmateriale som bruges til emballage i delikatessen og hos slageren er i dag lavet af genbrugsplast.

Solid lokal støtte

-SuperBrugsen i Broager er hovedsponsor for broager.dk, og vi kan anbefale, at alle bruger denne hjemmeside vedr. Info omkring Broager og tilbud i Broager Super Brugs. Og vi vil gerne støtte op om forskellige foreninger og arrangementer, så husk at ansøge skriftligt. Bestyrelsen holder beslutningsmøde i oktober vedr. Sponsorater 2024, oplyste Kim Pedersen. Han glædede sig over, at støtte også kommer fra kunderne. Lokalt har vi bidraget med 10.242 i pant-sponsorat til julemærkehjemmet i Kollund.

-Bestyrelsen vil gerne takke for den store hjælp og fleksibilitet fra personale i denne turbulente tid. Også en stor tak til alle som hjælper til ved arrangementerne. Tak til uddeler, personaler,  kollegaer, kunder og frivillige, som alle altid er klar til at give en ekstra hånd.

 

 

Generalforsamlingen er afviklet med ca. 50 fremmødte.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing