Broager.dk

Tømrer vil bygge 20 rækkehuse i Broager

Mikael Ebbesen, tømrermester i Broager, foreslår byrådet at tilføre byudviklingen et areal på ca. 1 hektar. Arealet ligger i den østlige del af Broager og grænser lige op til Pileløkke – få hundrede meter fra den udstykning i Broager Øst, som Udviklingsforum har fået indarbejdet i kommuneplanen.

Foreslår 20 rækkehuse i Broager Øst.

– Jeg synes, arealet ligger naturligt i forlængelse af Broager by og håber, politikerne vil se det fornuftige i at gøre byggeriet muligt i forhold til kommuneplan og lokalplan for området, siger Mikael Ebbesen.

Han har indleveret en skitse over byggefeltet – rummende 20 rækkehuse, hver på 80 kvadratmeter og med gode parkeringsmuligheder.

– Broager Udviklingsforum har på et bestyrelsesmøde i mandags besluttet, at vi kan bakke op om ideen med de 20 rækkehuse på 80 kvm., oplyser formanden for Udviklingsforums boliggruppe, Erik Krogh.  -Rækkehusene kan bidrage til at lette det generationsskifte, Broager boligmæssigt har svært ved at løfte og som ”tvinger” mange ældre til at blive boende i huse, de helst ville fraflytte – eller affinde sig med at skulle flytte til Sønderborg, tilføjer Erik Krogh.

Mikael Ebbesen oplever selv, at byggeprojektet er i en absolut indledende fase – men indleveret i tide til, at byrådet kan beslutte at tage udstykningen med i kommuneplanen, hvor høringsperioden udløb den 6. september. – Det skal jo gennemføres for at opfylde et behov, og det behov vil jeg gerne have afklaret nærmere, når vi ved, om byrådet giver grønt lys, siger Mikael Ebbesen til Broue Tidende. Han har entreret med arkitektfirmaet Bsc – Svane Tegn ApS, som har udarbejdet den viste skitsetegning. Han forventer projektet gennemført uden kommunale garantier eller penge.

 

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing